0
Shares
Pinterest Google+

A Suzuki kompromisszumok nélküli megoldást kínál flottavásárlóinak, hiszen autói nemcsak biztonságosak és gazdaságosan üzemeltethetőek, de magas felszereltséggel és modern megjelenéssel rendelkeznek. A márka legfrissebb modellje, a Vitara karakteres külsejével és előremutató technológiai megoldásaival nem csupán magánszemélyek, hanem vállalatok számára is tökéletes választás lehet. Tevékenységi területtől függően a vállalatok eltérő igényeket fogalmaznak meg egy flottagépjárművel szemben, azonban az ár-érték arány, a műszaki minőség, a gazdaságosság és a stílusos külső mindig lényeges szempont.

suzuki_vitara_small_03
suzuki_vitara_small_02
suzuki_vitara_small_01

 

A Suzuki ezeket az elvárásokat is maximálisan kiszolgálja, így megalapozott döntés az új Vitara.

Az 1988-ban piacra dobott Suzuki Vitara apró finomságaival, leginkább városi autózásra hangolt formatervével, ám kiemelkedő tereptulajdonságival, könnyű kezelhetőségével, illetve kényelmével elsöprő hírnévre tett szert. Az ős-Vitara bevezetése után több mint huszonöt évvel, a Suzuki egy ízig-vérig megújult modellel tért vissza a névhez, és egy innovatív szabadidőautó formájában született újjá.

A modell fejlesztésénél kezdettől fogva elsődleges irányelv volt a személyre szabhatóság. A Vitara tulajdonosai számos külső és belső elem specifikálásával választhatják ki a személyiségükkel, vagy a cég arculatával leginkább harmonizáló megjelenést. Sportosan elegáns külsejét 14 féle színnel tehetjük még exkluzívabbá. A Suzuki család közül a Vitarához lehet első ízben kéttónusú fényezést is választani. Az új Vitara markáns dizájnja a sport-szabadidő autók formatervezési örökségét viszi tovább. A kagylóhéj motorháztető és a trapéz alakú első lökhárító határozott fellépést kölcsönöz az autónak, a karosszérián futó vállvonalak pedig SUV-jellegét erősítik. Vonzó megjelenéséhez hozzájárulnak a kék lámpaburkolatok mögé helyezett, energiatakarékos LED fényszórók is.

A Vitara aerodinamikai mutatója is kiváló, melyet a lökhárítónyílásoknak, a szelíden lejtő tetővonalnak, a lapos alvázelemeknek, és az alacsony légellenállás szellemében megalkotott visszapillantó tükröknek köszönhet.

Az impozáns, karakteres külső meggyőző belsőt rejt magában. Kétféle motorváltozat érhető el a Vitarában: 1.6 literes, 120 lóerős szívó benzines, továbbá ugyanilyen teljesítményű dízelmotor. Előbbi ötsebességes, míg a dízelváltozat hatsebességes manuális váltóval. A dinamikus, nyomatékos erőforrások kedvező kombinált fogyasztási értékkel bírnak: a benzines motor 5,3 litert fogyaszt, míg a dízel változat esetében ez az érték 4,2 liter 100 kilométerenként. Az új Vitara maximálisan eleget tesz a modern kor gazdaságos üzemanyag-felhasználással kapcsolatos követelményeinek. Az autó kétkerék-meghajtású és ötfokozatú kézi váltóval szerelt benzines változata mindössze 123 gramm, a dízelváltozat 106 gramm szén-dioxidot bocsát ki kilométerenként. Ehhez az is hozzájárult, hogy a nagyszilárdságú acél karosszériának köszönhetően jelentős súlycsökkenést tudtak elérni.

A gyártó eddigi modelljeihez képest a Vitara számos technológiai újítással nyűgözi le üzleti felhasználóit. Több vezetéstámogató rendszer is a Vitarában található meg elsőként a Suzuki-családból. Ilyen a radaros működésen alapuló adaptív tempomat, a lejtmenet-szabályzó vagy az automatikus vészfék asszisztens, mely vészhelyzet esetén figyelmeztetéssel és fékezési segédlettel járul hozzá a balesetek elkerüléséhez.

Az autó stabil úttartásáért az ALLGRIP 4×4 technológia felel, mely az S-Crossban mutatkozott be. A rendszer lényege, hogy a vezető a biztonságos vezetési élmény érdekében négy üzemmód (auto, sport, lock, snow) közül választhatja ki az adott útfelületnek legmegfelelőbbet. Működés közben az elektronika nagyobb nyomatékot juttat a hátsó kerekekre, ha az útfelszín állapotából, a gázpedál pozíciójából és a kormányszögből következtethetően úgy érzékeli, hogy az első kerekek kipörögnének.

A Suzuki további újítása a Vitara esetében a praktikus, 7”-os, Bluetooth-csatlakozással ellátott multiinformációs érintőkijelző is. Az ún. Mirrorlink funkciónak köszönhetően az okostelefon képernyője az autó kijelzőjén is látható, amelyen keresztül a tolatókamera, a navigáció és az audiorendszer is.

Több Suzuki modellhez hasonlóan a Vitara is ötcsillagos minősítést ért el az Euro NCAP töréstesztjén, így kifogástalan védelmet nyújt a vezetőnek és az utasoknak egyaránt.

Az új Vitara minden tekintetben megfelel a jelen kor technológiai, gazdaságossági és környezetvédelmi követelményeinek, ezáltal a vásárlók tágabb körét, így a flotta iránt érdeklődők igényeit is maradéktalanul kiszolgálja.

Győződjön meg Ön is a Suzuki flotta előnyeiről, kérjen tesztvezetést a flotta@suzuki.hu e-mail címen!

suzuki_vitara_grand_02
suzuki_vitara_grand_01

 

 

Előző

Renault Kadjar

Következő

A nyár kedvence: kapros tökfőzelék