0
Shares
Pinterest Google+

Közös lakóparkban a jövő önvezető autóinak használói

San Franciso közelében, egy egykori haditengerészeti bázison, valamint egy stadion területén kezdett ingatlanfejlesztésbe az amerikai FivePoint cég , amely – hazai beszállító híján – a német Robert Bosch vállalatot választotta partnerül a deklaráltan a lakók viselkedését tanulmányozó projektjéhez.
A tervek szerint 12 ezer lakóépületből és a szükséges kereskedelmi-szolgáltató egységekből álló park üzemeltetője önjáró és önvezető és elektromos járművekhez szükséges teljes infrastruktúrát kíván nyújtani, ezt megelőzően azonban alaposan ki kell ismernie az ott élők szokásait.
A területen olyan biztonsági kamerákat helyeznek el, amelyek mesterséges intelligenciát használnak a gyanús tevékenységek észlelésére, és jelentik azokat az emberi felügyelőknek. A lakosok használhatják a Bosch által kifejlesztett mobilalkalmazást, hogy nyomon követhessék az „irányjárműveket” a térségben, és megoszthassák helyüket ezekkel. Ahogy az emberek élnek és közlekednek ebben a térben, az nagyon sok információval szolgál, ideértve az ingázási mintákat, a preferált közlekedési módokat és az emberek interakcióit az új technológiával. Mindez lehetővé teszi a gyártók számára, hogy olyan termékeket és szolgáltatásokat fejlesszenek ki, amelyek az emberek szükségleteit célozzák meg.

Az olyan bonyolult technológiák, mint az önjáró és a teljesen önvezető járművek, megkövetelik a komplex szakértelmet, amit csakis számos iparág együttműködésével lehet megvalósítani. A vállalatoknak meg kell találniuk a módját, hogy partnerként konkrét adatállományokat, például térképeket, számítógépes biztonsági vagy az emberi vezetési viselkedést tartalmazó információs bázisokat hozzanak létre egy hatékony és megbízható termék kifejlesztése érdekében.
Forrás: autonews.com

Land Rover telefon a BirtOKOS agrárhálózatban

Napjainkban a legszívósabb telefonként emlegetik az eddig csak autógyártásról híres Land Rover új készülékét, amit a Bullitt nevű gyártóval közösen álmodtak meg. A Land Rover Explore  IP68-as szabvány szerint ellenáll a víznek és a pornak, 1,8 méter mélységig bírja a vizet, és jól viseli a szélsőséges hőingadozást is, valamint iránytűt és SOS jelzőfényt is építettek bele. Akkumulátora 4000 mA/h-s, így folyamatos használat mellett is 2 napig bírja töltés nélkül. Operációs rendszere Android Nougat, számtalan egyedi applikációval felvértezve, amik valóságon alapuló tájékozódást segítő szoftverek.

A várhatóan április 26-án megjelenő készülék jó szolgálatot tesz az extrém körülmények között dolgozóknak, így a mezőgazdasági vállalkozóknak is. A telefon elérhető lesz a tavaly piacra lépő BirtOKOS nevű agrár telekommunikációs szolgáltatásban is. de akik inkább az extrém sportoknak hódolnak, azok számára is megfelelő társ lesz.

Említést kell tennünk a Catepillar cég másik strapabíró telefonjáról, amelyet szintén a Bullit cég készít. A Modellt február 25-én mutatták be a mobil világkongresszuson. Ez az S61-es modell, amely készülék nem csak a specifikációk terén mutat újulást, hanem hőérzékelő skálája is bővült. A hőkamera -20 és 400 Celsius fok között képes érzékelni a hőmérsékletet, amiről a készülék kontrasztos képet mutat. A hőkamera jól jöhet szigetelések ellenőrzésénél, autóalkatrészek/ elektronikai eszközök túlmelegedésének ellenőrzésére vagy akár állatorvosoknak a beteg állatok ellenőrzéséhez. Az S61 már a HD minőséget is támogatja. Az eszköz rendelkezik továbbá lézeres távolságmérővel és levegőminőség-mérővel is. Állja az 1,8 méteres magasságból való betonra leesést. Várhatóan 2018 második negyedévétől lesz elérhető külföldön.

A Nemzeti Agrár Kamara (NAK) százszázalékos tulajdonában álló NAK Telekommunikációs és Szolgáltató Kft. a Netfone Telecom Kft. szolgáltatásait veszi igénybe. Ez a társaság ugyan saját hálózattal nem, de Magyarország egyik legújabb mobilszolgáltatójaként rugalmas és biztonságot nyújtó technikai háttérrel rendelkezik. A cég 2014 óta biztosít Magyarországon teljes körűen mobiltelefon-, valamint mobilinternet-szolgáltatást lakossági és üzleti előfizetőknek. A BirtOKOS névre hallgató tarifacsaládot a tagi igényeknek megfelelően alkották meg. A három mobiltarifa közös jellemzője, hogy korlátlan lebeszélhetőséget biztosít a csoporton belül, és ingyenes beszélgetést tesz lehetővé a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara mintegy 650 fős falugazdász-hálózatával.
Forrás: www.birtokosmobil.hu

Hiteles adatrögzítés kátyúról, balestről

Az autózás során és az élet számtalan területén szükség lehet arra, hogy adatokat, képeket, dokumentumokat rögzítsünk egy későbbi esetleges jogi bizonyítási eljáráshoz. Baleset elszenvedőjeként vagy az autót ért kár rögzítésekor jó szolgálatot tehet a DOQdrive nevű mobilalkalmazás. Ennek az egyszerűen és díjmentesen használható mobil applikációnak a segítségével bárki könnyedén előállíthatja és tárolhatja digitálisan is eredetinek minősülő dokumentumait és adatait, úgy, hogy azok akár egy bírósági eljárásban is felhasználhatók.

Az applikáció egy pár perces regisztrációval, az azonosítást követően (normál esetben 1-2 munkanapon belül) használhatóvá válik 18 éven felüli személyeknek. Innentől kezdve telefonja segítségével bárki lefotózhatja papír alapú dokumentumait, például blokkjait vagy számláit, amelyek a DOQdrive hitelesítést követően jogi értelemben is bizonyító erővel rendelkeznek. Ugyanígy rögzíthető egy esemény, például baleset körülményei. A DOQdrive által készített fotók nem manipulálhatók, nem megváltoztathatók, bíróság előtt felhasználhatók.

Az alkalmazás fejlesztője, a DO-Q-Ment Kf. Európában elsőként adott a magánembereknek olyan megoldást, amellyel eredeti dokumentumaikat papírmentesen tudják tárolni, mozgatni, visszakeresni, rendszerezni. A megoldás tavaly szeptemberben elnyerte az ITBUSINESS AWARD-ot termékfejlesztés kategóriában.
Forrás: doqdrive.com

Előző

GYORSHAJTÁS ÉS A KELLŐ FÉKTÁVOLSÁG HIÁNYA

Következő

Medvehagyma – a tavasz első hírnöke