0
Shares
Pinterest Google+

Mór lett az otthonunk

A Csetvei Pincészet idén 5 éve nyitotta meg kapuit a gyönyörűséges Móri Borvidéken, a Vénhegy lábánál. A birtok egy csendes kis zsákutcában, a Hársfa utcában található, ahol takaros kis sváb pincék emlékeztetik az arra járókat, hogy egy történelmi borvidéken járunk. A Pince – Ezerjó és a Hársfa utca alkotják ma Mór városának kiemelt pincesorait.

Az első generációs borászat megálmodója és tulajdonosa, Csetvei Krisztina ifjú borász, aki ma már férjével együtt vezetik a birtokot. „Bácstopolyán születtem, Szabadkán voltam gyerek, Budapesten lettem felnőtt és Móron vagyok boldog! Nagyon szeretek utazni, ma már elsősorban olyan helyre megyek, ahol tanulhatok is a borokról, borkészítésről és a helyi kultúrákról.” – Cs.K.
A Csetvei Pincében a minőségi borkészítés mellett a vendégfogadás kap kiemelt szerepet. Nagyon sok jó borászat van, kiváló borokkal, ezért a móri borász szerint ma már nem elegendő a borra koncentrálni. A gasztronómia, a művészetek mind-mind részét képezik a nálunk kapott élménynek. Édesanyám, Csetvei Zsuzsanna bronz kisplasztikái és kerámia szobrai a pince legszebb díszei. A pince őrangyala Szent Borbála – aki a bányászok védőszentje és szintén Kriszti mamájának alkotása. Borkóstolók, csapatépítések, családi és baráti rendezvények helyszíne vagyunk.

A pincénél fajtaborokat és fehér házasításokat is kóstolhatnak a vendégek: Ezerjó, Királyleányka, Olaszrizling, Chardonnay, Szürkebarát, Napholdcsillag (Kriszti kedvenc házasítása) és Baba Rosé (móri kékfrankos rosé) kerül a palackba. A Kő-Papír-Olló Olaszrizling bortrilógia a pince egyik emblematikus tétele: 2014. októberében a Népszabadság Top 100 borválogatásán az első helyen végzett a Kő ’12, így az év fehérbor készítője a Csetvei Pincészet lett.
A pincében izgalmas somlói borok is készülnek, a Csetvei családnak a Szent Ilona- és az idei évtől a Séd-dűlőben is van egy kis Olaszrizling és Juhfark ültetvénye. Hamarosan kékszőlő ültetvénnyel szeretné még a pincészet gazdagítani a szortimentet.

Csetvei Pincészet – Mór

8060 Mór, Hársfa u. hrsz. 737.

Borkóstolókra, borvacsorákra bejelentkezés:
+36 20 316 8551
info@csetveipince.hu
www.csetveipince.hu
https://www.facebook.com/csetveipince

Borvásárlás:
www.holnapottabor.hu

Előző

Monte Carlo E-rali, Toyota C-HR crossover, BMW M2

Következő

Köszöntő