0
Shares
Pinterest Google+

Mini Living

17_marc_innen_kep1A brit prémiumgyártó az idei Salone del Mobile kiállításon a harmadik MINI LIVING installációról is lerántja a leplet, a lehető legkisebb alapterületű élettér környezettudatos vízióját állítva a középpontba.
A MINI a New York-i székhelyű SO-IL dizájncsapat kreatív építészeivel karöltve készítette el az egyedülálló MINI LIVING installáció-sorozat soron következő, harmadik nagyvárosi vízióját, amelyet az idei Salone del Mobile kiállítás egyik legextrémebb alkotásaként lepleznek le 2017. április 4-én. A MINI LIVING – Breathe (Lélegezz!) az erőforrás- és környezettudatos nagyvárosi ingatlanok jövőbe mutató perspektívája, amely a lehető legkisebb alapterületű garzonlakás élhető határait feszegeti.
A brit prémiummárka „kreatív helykihasználásra” és „minimális alapterületre” építő filozófiája a harmadik MINI LIVING installációban is főszerephez jut, a mindössze öt méter széles és tíz méter magas alkotás ugyanis egyszerre három embernek kínál élhető területet. Az installáció átlátszó, rugalmas külső borítása kiszűri a káros anyagokat a levegőből, miközben a teljes életteret természetes fényárba öltözteti. A pihentető környezet felett oxigén-termelő növényekkel dúsított tetőkert kapott helyet, amely javítja a levegő minőségét és természetes atmoszférát varázsol a belső térbe. A minimális alapterületű alkotás tetőszerkezetét úgy tervezték meg, hogy összegyűjtse az esővizet, amelyet a lakók később hasznosíthatnak
A MINI 2016-ban hívta életre a MINI LIVING installáció-sorozatot, amely kreatív, újító ötletekben gazdag építészeti megoldásokkal kíván választ adni a nagyvárosi életterek jövőbeni kérdéseire. A Milánóban bemutatott MINI LIVING – Do Disturb (Döntsd le a nagyvárosok korlátait!) és a London Design Fesztiválon leleplezett MINI LIVING – Forests (Rengetegek) installációk után a MINI LIVING – Breathe (Lélegezz!) a harmadik innovatív alkotásként lát napvilágot, amelynek jövőbe mutató koncepcióját a 2017. április 4-9. között nyitva álló Salone del Mobile kiállításon minden látogató átélheti.
forrás: BMW Magyarorszag

800 lóerős Audi R8 az MTM-től

17_marc_innen_kep2Az MTM talált még némi izgalmat az Audi szupersportautójában, az R8-ban és alaposan feltornászta a teljesítményét. A V10 Plus modellből indult ki és egy kompresszor, valamint egyéb alkatrészek beépítésével 800 lóerőt hozott ki belőle. A tuningolt R8-nak nincs ellenfele az úton.
Az Audi R8 V10 Plus 5,2 literes szívómotorja 610 lóerőt és 540 Nm nyomatékot ad le, amivel felveszi a versenyt a Lamborghini és a Ferrari hasonló modelljeivel. Az MTM kezelése után az olasz gépek azonban már csak a hátsó lámpáit láthatják távolodni. Egy Eaton kompresszor és egyéb alkatrészek beépítésével, a szívó- és a kipufogórendszer, illetve az üzemanyagellátó rendszer átalakításával az 5,2 literes tízhengeres immár 800 lóerőt mozgósít 8650-es fordulatszámon és 710 Nm nyomatékot szolgáltat 5100-as fordulaton.
A 190 lóerővel megtoldott teljesítmény szédületes menetteljesítményekre képesíti az Audit. A kocsi álló helyzetből 2,6 másodperc alatt katapultál százra, 8,5 másodperc alatt eléri a 200 km­/órás sebességet, a vége pedig 330 km/óra. Az MTM a karosszériához nem nyúlt hozzá, jelenleg még fejleszti a típusra szabott szénszálas aerodinamikai készletet, csupán a felniket cserélte le könnyebb, kovácsolt darabokra. A tapadásért 245, illetve 305 mm széles abroncsok felelnek, a lassítás feladatát pedig karbon kerámia fékrendszerre bízták. forrás: autoblog

A 2017-es Év Autója: az új PEUGEOT 3008

17_marc_innen_kep3Március 6-án, Genfben egy 58 európai szakújságíróból álló zsűri az új PEUGEOT 3008-at választotta a 2017-es Év Autójának (Car of the Year). A grémium a modell stílusát, belső dizájnját és szolgáltatásait jutalmazta a nagy presztízsű díjjal, amely az új PEUGEOT 3008 által eddig begyűjtött mintegy húsz elismerésre teszi fel a koronát. Az Év Autója-díj történetében SUV-ra először, PEUGEOT modellre viszont immár ötödik alkalommal esett a megtisztelő választás.
A 2017-es Év Autójának megválasztott új PEUGEOT 3008 SUV kitűnő adottságokkal rendelkezik, és pozitív visszhangra talált az igényes, egyéni megjelenésre és új élményekre vágyó ügyfelek körében. Az új PEUGEOT 3008, amely a kompakt szabadidő-autók piacának meghatározó szereplőjévé szeretne válni, egészen újszerű összhangot teremt a stílus, a kényelem és a menettulajdonságok terén. A szemet gyönyörködtető legújabb generációs PEUGEOT i-Cockpit® új értelmet ad a vezetőhely fogalmának. A kis méretű kormány, a magasan elhelyezett, 12,3 colos digitális kijelző, valamint a kézre álló zongorabillentyűkkel kiegészülő kapacitív érintőképernyő kivételesen intuitív és intenzív vezetési élményt kínál. Az új PEUGEOT 3008 fedélzetén számos high-tech kiegészítő, hasznos vezetéssegítő funkció és folyamatos internetkapcsolat várja a vezetőt és utasait.
Európában már több mint 100 000 megrendelés érkezett a népszerű modellre. A vásárlók 84%-a Allure, GT Line vagy GT verziót választott, ami világosan jelzi az oroszlános márka magasabb kategória felé való elmozdulását. A sochaux-i üzemben készülő modellek garantáltan francia eredetét tanúsítvány igazolja.
A PEUGEOT három éven belül másodszor nyeri el az Év Autója címet. A díj 1964-es megalapítása óta az új PEUGEOT 3008 az első SUV, amely győztesen kerül ki a versengésből. A PEUGEOT márka viszont már az ötödik COTY-címmel büszkélkedhet: a 308-at 2014-ben, a 307-et 2002-ben, a 405-öt 1988-ban, az 504-et pedig 1969-ben választották az Év Autójának.
Forrás: P Automobil Import Kft

Előző

Holland sajtok

Következő

Köszöntő