0
Shares
Pinterest Google+

Az új Swift Európa számára a 2017-es Genfi Autószalonon mutatkozott be elsőként, óriási sikert aratva. Hazánkból 24 év után ugyan átkerült a gyártás székhelye Japánba, de a magyar nagyközönséget így is levette a lábáról, egészen új, és merész stílusával.
A legfrissebb generáció megalkotásánál elsősorban azt tartották szem előtt, hogy az alapokra építve, a régi Swift sajátos jegyeit megőrizve, de mégis egy teljesen új stílusú modell születhessen, mely lenyűgözi vezetőjét. Így jött létre az autó, aminek jobb a teljesítménye és az új biztonsági technológiák segítségével hozzájárul a vezetés maximális élvezetéhez.

A könnyebb konstrukció is hozzájárult ahhoz, hogy a Swift fogyasztása és fenntarthatósága igazán gazdaságos legyen. Adottságait tekintve kitűnő választás lehet cégünk flottaparkjának kialakításánál is, főleg, ha városi körülmények között szeretnénk használni. Kis mérete miatt könnyedén manőverez a kis utcákban és a parkolás sem jelent neki gondot.
Az újgenerációs platformnak köszönhetően, az össztömeg még akkor sem éri el az 1000 kilógrammot, ha csúcsfelszereltségű modellt választunk. A megújult padlólemez és felfüggesztés fokozza a Swift dinamikus viselkedését és könnyű irányíthatóságát, kihangsúlyozva, hogy ez a modell „több mint egy városi kisautó”.
A motorválasztékot tekintve a Suzuki kitart az 1.0 literes (110 LE) boosterjet benzinmotor mellet, mely Japánban már több, mint tíz éve bizonyítja, hogy ha teljesítményről, és kitartásról van, szó, benne megbízhatunk. Emellett 1.2 literes (90 LE) dualjet benzinmotorral is elérhető az új Swift.

Azoknak, akik kedvelik a különlegességeket, izgalmas megoldás lehet az új Swift Sport, mely 2017 szeptemberében került bemutatásra a Frankfurti Autószalonon, hazánkban pedig várhatóan tavasztól lesz elérhető. Könnyebb, gyorsabb és izgalmasabb elődjénél. Az 1,4 literes, benzines turbómotor teljesítménye 140 lóerő, ehhez pedig nem kevesebb, mint 230 Nm nyomaték párosul. Ha figyelembe vesszük azt, hogy az autó 80 kilóval könnyebb lett a korábbi Swift Sporthoz képest, a jelenlegi 4,2kg/Nm arány az egyik legjobb érték a kategóriában. Egyedülálló és felejthetetlen élmény lesz a volán mögé ülni.
Az alapvető biztonságérzet elengedhetetlen a vezetés maximális élvezetéhez. A Swift kanyarvételi tulajdonságainak köszönhetően magabiztosan tartja a kijelölt ívet. A modellekben fejlett biztonsági technológiák — köztük a Suzukiban most először megjelenő megoldások — szolgálják a vezető és az utasok nyugalmát. A legújabb Swiftben a kombinált érzékelős vészfékasszisztens (DSBS) és a radaros fékasszisztens (RBS) egyaránt megtalálható. Az új Swift ezekkel a rendkívül fejlett ütközésmegelőző berendezésekkel szolgálja a veszélyes közlekedési helyzetek elkerülését.

Előző

Köszöntő

Következő

Nincs Karácsony marcipán nélkül