0
Shares
Pinterest Google+
A PEUGEOT mérnökei és formatervezői egy dinamikus megjelenésű, alacsonyra ültetett, előkelő és sportos, nagyméretű kombit terveztek és rajzoltak meg. Az új 308 SW átveszi a limuzin változat i-Cockpit vezetőhely kialakítását, ami innovatív, határozottan modern és letisztult utasteret eredményez. Az új EMP2 platform nagyfokú rugalmasságát kihasználva az új PEUGEOT 308 SW a tágasabb utastér és a kategória legnagyobbjai közé tartozó csomagtartó kialakítására használja nagyvonalú méreteit. A csomagtér rendkívüli praktikusságával és példás variálhatóságával is kitűnik.
A példamutató tervezésnek, valamint az új, gazdaságos PureTech és BlueHDi motoroknak, a gazdag felszereltségnek és kimagasló minőségének köszönhetően az új PEUGEOT 308 modelleket az európai szaksajtó az európai „Év autója 2014” díj odaítélésével üdvözölte.

A kombi ügyfélkör a legfiatalabb, a legdinamikusabb és a « legférfiasabb » a C szegmensen belül. Vásárlói körét zömében autójukat intenzíven használó (a legtöbbet autózók a szegmensben) dolgozó párok alkotják, gyerekkel vagy anélkül.

Az új 308 SW a szegmens alapját alkotó négy fő értéken, a formaterven, a hatékonyságon (beleértve a praktikusságot), a vezetés élményén és a minőségen keresztül megfelel azoknak az elvárásoknak, amelyeket ez az ügyfélkör támaszt.

Elegáns és sportos külső vonalvezetés

Akárcsak a lejtőshátú változat tervezésekor, a PEUGEOT szakemberei ezúttal is az egyszerűséget, a kiegyensúlyozottságot és a lendületességet kívánták hangsúlyozni a formaterven. A figyelmet az első pillanattól az autó szemet gyönyörködtető vonalvezetése és az anyagok kidolgozásának minősége köti le.

A PEUGEOT 308 SW eleje teljes rokonságot mutat az 5 ajtós változattal. Visszaköszön a krómkeretes hűtőmaszk és a rendkívül finoman formált fényszóró, amely a Peugeot márka markáns stílusjegyeként egy csúcsragadozó tekintetét idézi. A kizárólag fénydiódákból álló fényszóró (fényszórónként 31 fénydióda), amely alapfelszerelés a magasabb felszereltségi szintű változatokban, modern és messziről felismerhető, markáns stíluselemként jelenik meg.

A PEUGEOT 308 SW oldalnézete karcsú és lendületes. A tengelytávot (+ 11 cm a limuzinhoz képest) és a hátsó túlnyúlást (+22 cm a limuzinhoz képest) meghosszabbították.

Az oldalvonal lendületességét az elegáns krómozott ablakszegély emeli ki, amely az oldalüvegek mentén teljes ívben végigfut. A nagyméretű, hátsó oldalablakok egybefüggő keretbe kerültek. Ez a technikai és stílusbeli megoldás, amit jelenleg néhány magasabb szegmensbe tartozó kombiban alkalmaznak, nagyban meghatározza az oldalnézet letisztult dinamizmusát.

A modell másik jelentős újítása, hogy a hátsó ajtókról elhagyták a kisablakot, ami egyszerűségében harmonikus oldalnézetet eredményezett.

A tetővonal esése, a hátsó spoiler kialakítása, az 508-ból átvett, az autó karosszériájába tökéletesen belesimuló harmadik féklámpa, a tetőrudak hátrafelé haladó széttartása tovább fokozza az új PEUGEOT 308 SW szélességének érzetét.

Modern és világos utastér

Az új PEUGEOT 308 SW belső formaterve meglepően letisztult, modern. A belső tér az innovatív vezetőhely, a PEUGEOT i-Cockpit köré szerveződik, amely az intenzív dinamikai élményt garantáló kompakt kormányból, az információk könnyű leolvasása érdekében magasra helyezett műszeregységből, a magas középkonzolból, valamint az ösztönös vezetésre építő, nagyméretű, 9,7 colos érintőképernyőből áll.

A műszerfal borítása teljes egészében puha, a kormánykerék teljes bőr bevonatot kap a második felszereltségi szinttől, az utasteret pedig fekete lakk és selyemfényű krómozott betétek díszítik.

Egyedülálló letisztultságot eredményez a kapcsolók szinte teljes hiánya és a nemes anyagok felhasználása.

A hatalmas üvegfelületeken és az impozáns, 1,69 négyzetméteres panoráma üvegtetőn át beáramló fény rendkívül világossá teszi az új PEUGEOT 308 SW utasterét.

A tengelytávot a limuzinéhoz képest két lépcsővel, azaz 11 cm-rel meghosszabbították, amit teljes egészében a hátsó tér, elsősorban a lábtér és a csomagtér növelésére használtak fel. A szélesebb hátsó ajtónyílás és a 29 mm-rel hátratolt hátsó üléspad sokkal könnyebbé teszi a beszállást. A csomagtér mélységét jelentősen megnövelték, mérete 660 liter.

Az új PEUGEOT 308 SW már a bevezetésekor a legújabb generációs, teljesen újfejlesztésű Euro 6 benzin- és dízelmotorok széles választékát nyújtja. A jelenlegi kínálat a 110 lóerős, háromhengeres benzines PureTech turbómotorral, valamint a 130 lóerős benzines változathoz rendelhető, új hatfokozatú automatikus sebességváltóval bővül.

A PureTech motorokat kompakt méretek, kisebb tömeg, innovatív, és alacsony súrlódású anyagok jellemzik a teljesítmény és a takarékosság ésszerű egyensúlyával, a megbízhatóság és a robusztusság feladása nélkül.

Az új PEUGEOT 308 SW-ben is megtalálható az opcióként rendelhető Driver Assistance Pack (vezetést segítő csomag). Három funkciót tartalmaz, melyek a jármű elején elhelyezett radar segítségével működnek: a távolságtartó tempomat és sebességhatároló, az ütközés veszélyére figyelmeztető jelzés és az automatikus vészfékezés.

További számos alapfelszereléssel és opcióval gondoskodik a bennülők fokozott kényelméről és biztonságáról: holttérfigyelő rendszer, elektromos parkoló fék, nagyméretű, színes kijelzővel felszerelt tolatókamera, kulcs nélküli ajtónyitás és indítás. Két új kényelmi felszerelés is bekerül az új PEUGEOT 308 SW induló kínálatába Az egyik a Park Assist rendszer: a legújabb generációs aktív parkolást segítő rendszer nemcsak párhuzamos, hanem a merőleges parkolást is lehetővé teszi. A másik a Driver sport csomag: az új felszerelés a dinamikus vezetés szenvedélyes szerelmeseinek érzékeit kívánja elbűvölni.

Hogy mindezt a kényelmet, dinamizmust és luxust mennyiért is kapjuk meg? A Peugeot most használtautó beszámítást kínál, ezáltal az induló modell, a 308 sw Access 1,6 BLUE HDI motorral felszerelt kedvezményes listaára 5.000.000 Ft. A csúcsmodell, az Allure 2.0 BLUE HDI motorral és a legújabb fejlesztésű EAT6 autómata váltóval kevesebb, mint 7 millió forintért megcásárolható.

A PEUGEOT 308 ÉS 308 SW modellek most akár  2,5% THM-től és különösen kedvező flottaajánlattal is elvihetőek, már egy darabos autóvásárlás esetén is!

BŐVEBB INFORMÁCIÓÉRT KERESSE FEL A PEUGEOT WEBOLDALÁT: HTTP://WWW.PEUGEOT.HU/AKCIOK-UJAUTO-RESZLETEK/UJ-PEUGEOT-308-AKCIO/

Előző

Őszi gondolatok

Következő

Köszöntő