0
Shares
Pinterest Google+

Úton az emisszió-mentes közlekedés felé

Visegrádon rendezték meg a XII.Flottamenedzsment Konferenciát amelyen sok más előadó mellett Molnár Tamás a Mercedes-Benz Hungária Kft. flottaértékesítési vezetője tartott beszámolót a Mercedes-Benz múltjáról, jelenéről és a jövőbeli fejlesztési elképzeléseiről.

Ebből adunk közre egy rövid összefoglalót:
Az automobil feltalálói vagyunk, és elkötelezetten formáljuk annak jövőjét., jelenti ki és ígéri Molnár Tamás.

Stratégiánk meghatározó irányvonalai
A fő üzletágak fejlesztése, új piacok megteremtése illetve a meglévők megtartása és bővítése. A zöld technológiák dinamikus fejlesztéséért és a biztonság -mint egyik legfőbb szempontunk – , kiterjesztéséért való munkánk, amely a balesetmentes közlekedést hozza meg. Ide tartoznak a mobilitási szolgáltatások átfogóbbá tételéért történő törekvéseink is.

Hosszútávú célunk: az emisszió-mentes közlekedés­­
A Mercedes Benz járműflottája 1995 és 2014 közötti időszakban 44 %-al csökkentette károsanyag kibocsátását. Figyelembe kell vennünk a világ populációs trendjét, a növekedő városok – csökkenő falusi lélekszám helyzetet. Erről bocsátott ki a Mercedes-Benz egy városi populációs változást ábrázoló grafikont, amely szerint Európában 2014-ben 73 % volt , de 2050 –re 82% lesz a városi népesség.
Számunkra egyértelmű, hogy jelenünk és jövőnk egészséges élete érdekében mindent meg kell tennünk a levegő szennyezésének elkerüléséért.

Az EU tagállamok élen járnak az előírt jelenlegi és elvárt jövőbeli CO2 kibocsátás terén hiszen a 2015-ös érték az EU-ban 130, az Egyesült Államokban 172, míg Kínában 166 volt. A vállalt százalékok 2025-re az EU-ban 68-78 között, az USA-ban 107 és Kínában 120 %-ra redukálódnak.

A Mercedes –Benz történelme bőven tartalmaz olyan törekvéseket amelyek a környezetszennyezés ellen irányultak.
Ezekből egy kis ízelítő:
1906 Mercedes Electrique, 1908 elektromos tűzoltóautók Berlinben, 1972 Mercedes –Benz LE 306 elktromos szállítójármű, 1982 Mercedes-Benz LE 306 az első elektromos személyautó és sorolhatnám még a sok-sok példát de csak az utolsó néhány év alatt, 2017-ig 10 high-tech hibrid Mercedes modell jelent meg a világ útjain – összegezte Molnár Tamás.

Ha élmény akkor Fusion

Európa legnagyobb szórakoztató élményközpontjában s Fusion-ban került megrendezésre szeptember utolsó hétvégéjén a kétnapos M1 Auto Tuning Show.

Az 5000 m2-es szabadtéren kompakt osztályú és japán autók bemutatása zajlott míg a 3000 m2-es fedett, kettő szintes – galériás megoldású, autóliftes – kiállítói téren nagy teljesítményű amerikai és európai autók álltak sorban szép számmal és hagyták magukat bámulni több ezer fő látogatónak.
A rendezvény helyszinén ( Budaörs, Keleti u. 1.) 120 autó volt kiállítva, 80 kiállító által. Nem csak nézelődni és tippelni lehetett melyik autó lesz a legszebbnek kikiáltott, hanem élvezni a hangnyomásversenyt, lelkesedni a női szépségversenyen.


Szombat este három vérprofi DJ szórakoztatta a nagyérdeműt, míg vasárnap az Irigy Hónaljmirigy adott remek koncertet., majd ismét DJ- k következtek. Kár lett volna kihagyni, mindenki jól érezte magát , vendég és kiállító egyaránt.

Előző

Dereszla Pincészet és a Henye Borászat

Következő

Zöld hírek