0
Shares
Pinterest Google+

A prémium kompakt SAV-ok kategóriáját megteremtő BMW X1 első generációjából a forgalmazás hat esztendeje alatt több mint 730 000 példány kelt el, ami egyedülálló eredménynek számít. A BMW a sikertörténetben a BMW X1 második generációjával nyit új fejezetet, amely attraktív, sportos dizájnjával, valamint harmonikus arányaival gyakorol ellenállhatatlan vonzerőt a szemlélőre. A formaterv megalkotásakor fokozott figyelmet fordítottak arra, hogy az újdonság harmonikusan illeszkedjen a világszerte nagyon sikeres X modellcsaládba, ennek megfelelően az autó fellépése kellően tekintélyt parancsoló.

Az elődmodellénél jóval tágasabb belső tér egyik fő vonása a vezetőorientáltság. A könnyen áttekinthető műszerfalon a kezelőszerveket ergonomikusan helyezték el, törekedve arra, hogy a figyelmet semmi ne vonja el a vezetéstől. Természetesen nemcsak a volán mögött jó ülni az új BMW X1-ben, hiszen minden utasnak bőséges fej- és lábtér áll rendelkezésére. Mindehhez hozzájárul még az utastér kellemes atmoszférája, ami nem kis részben a kiváló minőségű anyagoknak, valamint a rendkívül gondos kivitelezésnek köszönhető.

Az új BMW X1 egyik legnagyobb erénye a sokoldalúság, ami nemcsak a kategóriaelső méretű, 505 literes – akár 1550 literesre is bővíthető – csomagtér érdeme, hanem az olyan átgondolt megoldásoké is, mint amilyen például a 40:20:40 arányban dönthető hátsó üléstámla, vagy éppen az első utasülés teljesen elfektethető háttámlája. A hátsó üléspad 60:40 arányban, 130 mm-es tartományban mozgatható, így szükség esetén egy pillanat alatt megnövelhető a csomagtér befogadóképessége. Mindemellett az autó további kiegészítő felszereltségek egész sorával tehető még praktikusabbá.

Miként márkatársai, úgy a BMW X1 is élen jár a hálózati kapcsolatok, valamint a vezetőt segítő rendszerek tekintetében: a BMW ConnectedDrive olyan – opcionálisan rendelhető –innovációi, mint a BMW Head-Up Display, az autóba fixen beépített SIM-kártya, a 8,8 colos, osztottkijelző-funkciós képernyővel ellátott Plus navigációs rendszer, a távolságifényszóró-asszisztens, a sebességtartó automatika fékezés funkcióval, illetve a gázolásveszélyre figyelmeztető jelzés, vagy éppen a torlódásasszisztens nagyon kellemessé, egyben biztonságossá teszik az autóval való hétköznapi együttélést.

Az új BMW X1-et mozgató, a legmodernebb technológiákat felvonultató három- és négyhengeres, benzines és dízel BMW TwinPower Turbo erőforrások – amelyek a teljesítményskála 116-tól (BMW X1 sDrive16d) 231 lóerőig (BMW X1 xDrive25d) terjedő spektrumát fedik le – mindegyike a BMW EfficientDynamics motorcsaládba tartozik, ennek megfelelően azok egyedülállóan dinamikusak, ugyanakkor tiszta és igen gazdaságos üzeműek. A példamutató üzemanyag-hatékonysághoz a motorokban alkalmazott megoldások mellett jelentősen hozzájárulnak a BMW EfficientDynamics további innovációi, például az opcionálisan rendelhető hat- vagy nyolcfokozatú Steptronic sebességváltó, az ECO PRO mód, az Auto Start/Stop funkció, BMW-vesék mögötti állítható hűtőlégterelők, valamint az Air Curtain nyílások is.

Az új BMW X1 vonzerejét tovább növeli az igen tág határok között mozgó testreszabhatóság: az alapváltozaton felül négyféle, az autó egyéniségének különböző oldalait kiemelő modellváltozatban (xLine, Sport Line, M Sport és Advantage) érhető el a jármű, amely – motorváltozattól függően – első- (sDrive), illetve összkerék-meghajtással (xDrive) egyaránt elérhető.

A sportosan elegáns, gazdaságosan üzemeltethető új BMW X1 kitűnő választás cégek számára is. A hivatalos BMW Márkakereskedésekben a BMW Business Drive program kedvező, testre szabott ajánlataival, illetve további információkkal és tesztvezetési lehetőséggel várjuk Önt.

 

NYEREMÉNYJÁTÉK

Kérdés:

Hol készülnek a Magyarországon forgalmazott BMW X1-esek?
[ninja_forms id=5]

 

 

 

 

 

 

 

Előző

Köszöntő

Következő

Suzuki Vitara S