0
Shares
Pinterest Google+

A Renault Clio-t nem lehet nem szeretni. Már külsőségeiben is elvárázsol. Megjelenésében a 2010-es Párizsi Autószalonon bemutatott DeZir koncepciójára hasonlít. “Az energikus vonalak és az összes részlet tökéletes kidolgozása együtt alkotják ennek a különleges autónak az ellenállhatatlan vonzerejét. A Clio olyan fellángolás, mint amlyet kapcsolataink legelején élünk át. Innen származik a fiatalos, sportos és egyedi autó gondolata, amelyből nem hiányzik a mindennapok iránti érzékenység sem.” – mutatja be hatalmas lelkesedéssel az autót Laurens Van Den Acker, a francia autógyártó formatervezési igazgatója.

És valóban a Clio egy lehetséges első látásra szerelem. Az autó karosszériáján nem található egyetlen határozott szög és semmi merevség. Játékos ívek, lekerekített formák adják az érzéki megjelenést. Emellett sportos és vagány jegyekkel van feldobva az autó orra és far része.

Ha a külsőt gusztáljuk nem hagyhatjuk szó nélkül a hátsó ablakkeretbe épített külső ajtókilincseket, melyeknek köszönhetően egy pazar kis háromajtós autó benyomását keltik.

Az autóba beülve 21. századi technológiával találkozunk. Első pillanatra szemet szúr a hatalmas érintőképernyő, mely sokoldalú multimédiás rendszert fémjelez. A kétféle beépített rendszernek – a MEDIA NAV-nak és a Renault R-Linknek – köszönhetően a vezetés optimális feltételek mellett élményekkel teli kikapcsolódás lehet. Az érintőképernyő egyedivé tételével azok az alkalmazások, amelyeket leggyakrabban használ egyetlen mozdulattal elérhetővé válnak. A kedvenc zenék hallgatásával a sofőr és utasai növelhetik az autózás élményét A külső adathordozó az R-Link rendszer Bluetooth technológiája vagy USB bemenete segítségével csatlakoztatható.

A monitoron megjelenik vezetés közben egy kiértékelés, melyből megtudhatjuk, saját vezetési stílusunkon mit kell változtatni ahhoz, hogy optimális fogyasztást érhessünk el.

A Renault Clio kiválóan ötvözi a stílust és a teljesítményt. Az új Energy TCe 90 vagy az Energy dCi 90 motorokhoz a Stop & Start rendszer tökéletesen társul. A motorokban használt fogyasztás- és CO2 -csökkentési technológia a Renault Forma 1-es fejlesztéseinek gyümölcse, így a vezetés élvezeti értékéből mit sem vonnak le.

Aki Clio-t szeretne, három különböző stílusú autó közül választhat. A három típus a TRENDY, ELEGANT és SPORT fantázianevekkel különül el egymástól. Így a választás sokszínű megoldásokat eredményezhet, mind külső, mind belső megjelenésben.

Felszereltséget illetően is hasonló változatosságot ígér a Renault a Clio-t választóknak. A négy variáció a Life, Alisé, Intens és a GT remek ár-érték arányú és vezetői igényeket kiszolgáló felszereltséggel szolgálja ki a vásárlók széles körét.

Tesztünk során az elegáns Intens felszereltségű autót próbálhattuk ki, amelynek marhabőr kormánya és letisztult műszerfala, krómmetál díszítőelemeivel a luxus érzésével bódítja utasait.

A csomagtér 300 dm3, ami csodákra nem képes, de egy négytagú család átlagos életéhez remekül alkalmazkodik.

Benzines és dízel variációban is elérhető, ahogy választható manuális ötsebességes váltóval és hatsebességes EDCautomatával is.

A fogyasztása városban a teszt alatt sem mutatott többet öt liternél, országúton pedig kiegyensúlyozottan tartotta a 4 litert, néhol – kisebb igénybevétel esetén – még alá is kúszott.

Az ár a legalapabb változat esetében 3 millió alatt van, az általunk tesztelt INTENS is alig haladja meg a négymilliót, kényelemben, dizájnban pedig a magasabb igényszinttel bíró vezetőket is elkápráztatja.

A Clio maximumot nyújtja kategóriájában, kellemes és megbízható társa lesz annak, aki mellette teszi le a voksát. Ha felkeltettük érdeklődését, akkor most érdemes felkeresni a Renault Budapest szalonjait, ahol már zajlik a “Clio-hetek” akció!

 

A tesztautót a Renault Budapest.biztosította számunkra, akik Budapest három pontján várják az érdeklődőket!

www.renaultbudapest.hu

renault

renault_3
renault_2
Előző

Köszöntő

Következő

Barbarizmus Szekszárdon