0
Shares
Pinterest Google+

Rövidesen Magyarországon is kapható lesz a Renault , hazájának legjelentősebb autós kiállításán, a Párizsi Autószalonon bejelentett , korábban már pletykák alapján megismert, nagyobb akkumulátorral is elérhető Renault ZOE elektromos autója.

Az új, Renault által fejlesztett Lítium-ion akkumulátor olyan innovatív technologiával készült, amely lehetővé teszi, hogy kétszeres kapacitás mellett a mérete azonos maradhasson. Ugyanazok az előnyei, amik a 22kWh-s akkumulátornak: az aktuális töltöttségi szinttől független könnyű töltés, karbantartásmentes és az életciklusa végén újrahasznosítható. A padló. alatt elhelyezve nem foglalja el az értékes helyet sem az utastérben, sem pedig a csomagtartóban.
A rugalmas és csendes motorok nagymértékben hozzájárulnak a Renault ZOE vezetési élményéhez. Igazán szellemes, kompakt, megbízható és nagyon kellemes használni, különösen a már az indulástól rendelkezésre álló maximális nyomaték teszi élvezetessé a vezetést, hiszen dinamikusan, egyenletesen
gyorsul. Az autó teljesítménye verziótól függően 65-68 kW, hatótávolsága 400 km.

A gyártó megítélése szerint a ZOE a mindennapokra készült, hiszen bárhol tölthető otthon , munkahelyen, bevásárlóközpontokban és egyre több helyen.
A CaméléonTM rendszer alkalmazkodik a töltőáramhoz, legyen az egy- vagy háromfázisú akár 43 kW. A töltési idő a csatlakozástól függően 30 perc és ebbe mintegy 120 km hatótávolság fér bele.

A hétféle színben gyártott ZOE , R-link fedélzeti multimédiával szerelve kapcsolatban marad a világgal. A 7 „-os érintőképernyő mindenben a segítségére lesz a navigációtól a zenehallgatásig.
Az új modellből 2017 első félévében 18.700 darab kelt el és minden bizonnyal nagy sikerrel mutatkozik be hazánkban is.

A cikk az Autó Triplex Kft. jóvoltából jelent meg.

Előző

Suzuki SX4 S-Cross – Markáns, karakteres és biztonságos

Következő

CHÂTEAU DERESZLA ÉS A HENYE BORÁSZAT