0
Shares
Pinterest Google+

Győri motor az „Év Nemzetközi Motorja“

Az Audi Hungariánál gyártott 2,5 literes TFSI erőforrás a „2015-ös év Nemzetközi Motorja“ a 2,0 és 2,5 liter közötti hengerűrtartalom-kategóriában. Az öthengeres erőforrás immár sorozatban hatodik alkalommal nyerte el a kitüntetést.

A 2,5 literes motor az új Audi RS 3 Sportbackben 367 LE teljesítményre képes, míg Audi RS Q3-ban 340 LE teljesítményre.
Nagyon örülök, hogy több más motorunk mellett, a 2,5 literes TFSI erőforrásunk is ilyen jelentős nemzetközi díjat nyert el”, mondta Herbert Steiner, az Audi Hungaria motorgyártásért felelős ügyvezető igazgatója. „Különös öröm számunkra, hogy egymást követően immár hatodszor kaptuk meg ezt a rangos díjat. Ez csak lelkes, magasan képzett munkatársakkal lehetséges, akiknek ezúton is köszönöm elkötelezett, precíz munkáját.”
Az Audi Hungariánál, amely továbbra is a világ legnagyobb motorgyárának számít, tavaly 1 973 734 motor készült.
A vállalat motorpalettája jelenleg 216 változatból áll – négytől tízhengeres motorokig. A motorfejlesztés kapacitása 8 850 motor naponta. A vállalat több mint 11 400 munkatársa közül 6 200 a motorgyártás területén dolgozik.

Állami Flotta

Az állami gépjárműpark a tavaly év végén közölt adatok szerint 540 autóból áll – olvasható a HVG júniusi különszámában, a Cégautó 2015-ben. A teljes flottáért a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) felel. Összesen 14 márka különböző modellje szerepel a flottában, ezek közül a Skoda, a VW és az Opel foglalja el a dobogót, de az első ötben szerepel a Ford és az Audi is.

Az autók átlagéletkora 8 év, a legidősebb jármű 24 éves.

Tavaly 31 darab új autót vásárolt a KEF.

A KEF nem fedi le a teljes állami apparátust kiszolgáló járműparkot. A KEF alá tartoznak a minisztériumok és (a külügyi és a honvédelmi kivételével), a Miniszterelnökség, a Nemzeti Örökség Intézete, az Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóság, a kormányhivatalok és minisztériumok háttérintézményei, mint pl a NAV, KSH és még néhány Főigazgatóság.

Állami beszerzések persze efölött is vannak. Ilyen a 2014-ben – a rendőrség számára – vásárolt 550 db új autó. Ezek kizárólag Audi, Mercedes és Skoda márkák közül kerültek ki.

Ősszel a Magyar Államkincstár is 98 új autóval lett gazdagabb, míg a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) idén készül beszerezni 100 új járművet.

image_§1
image02

Áthelyezi budapesti székhelyét a Business Lease Hungary Kft.

A tartósbérlet piac egyik hazai szereplője a napokban jelentette be a hamarosan bekövetkező címváltozást. Közleményük szerint augusztus elsejétől a 1124 Budapest, Csörsz utca 41. szám alatt lesz megtalálható irodájuk.

Drágulás várható a kötelező biztosítások áraiban

Már idén is 25-30%-os emelkedés volt tapasztalható a gépjármű felelősség biztosítások díjában, ezáltal az átlagos személyautók éves kötelezője 26.000 forintra nőtt.

2016 végére a szakértők, 100-120 euró körüli átlagdíjat prognosztizálnak, így a hazai autótulajdonosoknak is 30 ezer forint fölötti éves díjakra kell számítaniuk – mondta a Világgazdaságnak Sebestyén László, a Netrisk internetes alkuszportál vezérigazgatója.

Az áremelkedés okaként, a növekvő kárráfordítást emelik ki a biztosítók, tavaly 21,5 % fizettek ki több kártérítést, mint 2013-ban.

http://hvg.hu/gazdasag/20150625_Sokat_dragult_a_kotelezo_fel_kell_keszulni
image03
image04

Forrás: hvg.hu

 

Előző

A nyár kedvence: kapros tökfőzelék

Következő

Nyáresti borkínálat a Dél-Balatoni Borvidékről