0
Shares
Pinterest Google+

Ha nyáron útnak indulnánk egy hosszú balatoni hétvégére a barátokkal vagy családdal, nem feltétlenül kell a legnagyobb autót választanunk. A Suzuki modellválasztéka az idei évre két kompakt, fürge autóval bővült, melyek tökéletes választásnak bizonyulnak akkor is, ha várostól messzebb szeretnénk utazni.

Fiatalos és merész – Ignis

Az új Ignis rendkívül megnyerő, karakteres külsejével és élénk színeivel, magával ragadó jelenség. Új generációs kialakításnak köszönhetően még tágasabb az utastér és bő helye van a hátul utazóknak is. Csak össze kell csomagolnunk, és már indulhatunk is. Ha barátainkkal a part melletti kempingezéshez lenne kedvünk, a csúsztatható hátsóüléseknek köszönhetően növelhetjük a csomagtér méretét, így elég helyet biztosíthatunk a sátornak, csomagoknak és a hálózsáknak is.

Ezzel az ultrakompakt, könnyen kormányozható SUV-val bátran vehetjük Badacsony felé is az irányt, hiszen jól manőverezik a szerpentines hegyi utakon és az összekerékhajtású változattal nem jelenthet akadályt semmilyen rázósabb útviszony sem. Amellett, hogy finoman elnyeli az útfelületből eredő ütéseket, hozzájárul a könnyű, stabil kormányzási élményhez, amely azonnal reagál mozdulatainkra. Az okostelefonunkkal párosítható kezelőpanelen található GPS, melynek segítségével könnyedén odatalálunk a kívánt úticélhoz.

Megbízható és stílusos – Swift

Ha már családdal szeretnénk nyaralni, érdemesebb az új Swiftet választani. Lenyűgöző megújult stílusa és merész vonalvezetése indulásra ösztönöz. A kompakt karosszéria tágas belső teret rejt, így a magasabb családtagok is komfortosan ülhetnek benne. Az osztottan dönthető hátsó támla előredöntésével úgy is pakolhatunk, hogy a hátsó ülésekről sem kell lemondani. A vezető mögötti lábtér kényelmes helyet biztosít a picik számára akkor is, ha gyerekülésben utaznak, az ajtóban található rekeszekben pedig elrejthetik uzsonnájukat és játékaikat.

Eddig egyedülálló módon a Swiftben olyan biztonságtechnikai felszerelések kerültek, mellyel a család még nagyobb biztonságban érezheti magát. A kombinált érzékelős vészfékasszisztens (DSBS), és a radaros vészfékasszisztens (RBS) egyaránt megtalálható a Suzuki legújabb modelljében. A Swift ezekkel a rendkívül fejlett ütközésmegelőző berendezésekkel szolgálja a veszélyes közlekedési helyzetek elkerülését, így biztosítva a nyugodt autózás élményét.

Előző

Kompromisszummentes kompromisszum – Teszt: Mercedes E 350 e

Következő

Pálmaolaj - pro és kontra