0
Shares
Pinterest Google+

A nyár nagy durranása talán a Business Lease nevéhez köthető, hiszen június végétől kizárólag náluk érhető el a Tesla S modellje cégautó konstrukcióban. Nagy lépés ez a környezettudatosság irányába, hiszen a cégvezetői autók szegmense egy kiemelkedő modellel gazdagodott, amivel a felső vezetők saját cégük környezetvédelmi elveit is zászlajukra tűzhetik. A szakma szerint a Tesla a hazai piacon az Audi A6-tal, illetve az Audi A8-cal, valamint az Infinity-vel konkurálhat.

A LeasePlan erőteljes online kommunikációba kezdett a nyár elején, kiemelten a Facebook közönségére fókuszálva. Ennek a célnak az érdekében, életre hívtak egy új weboldalt is, amin egyelőre csak korlátozottan láthatók a hazai importőrök, mindössze hat márka néhány modellje szerepel ajánlati formában. Elképzelhető, hogy a későbbiekben szeretnék növelni a választékot, de konkrét információt nem közölnek még a terveikről.

A flottakezelőknek is fel kell készülni az őszre, és most a szokásos teendőkön túl új feladatok elé állítja a szolgáltatókat a május végén benyújtott, új közbeszerzési törvényjavaslat is.

Ennek fontos eleme, hogy az ajánlattevő cégek a jövőben nem számíthatnak arra, hogy a szerződés elnyerése érdekében tett – esetlegesen nem kellő körültekintéssel felmért – vállalásaik alól egy későbbi szerződésmódosítással megszabaduljanak. A túlárazás megakadályozására a törvényjavaslat lehetővé teszi, hogy az ajánlatkérő – az eljárást megindító felhívásban – előre meghatározzon egy olyan összeget, amelyet meghaladó árat vagy költséget tartalmazó ajánlatot a bírálat során érvénytelenné fog nyilvánítani.

Csökkennek továbbá az ajánlattételi határidők, például a nyílt eljárásnál 40-ről 35 napra, ez elektronikus benyújtás esetén 30 napra rövidíthető. Kivételesen, sürgősség esetén pedig lehetőség lesz gyorsított nyílt eljárást is alkalmazni, 15 napos ajánlattételi határidővel. A törvény november elsejétől lép hatályba! Az államigazgatási szervek által kiírt flottatenderekre tehát szigorú szabályozás fog vonatkozni az év végétől!

Magazinunk júliusi száma bővelkedik nyereményjátékokban. A Renault legújabb büszkeségét, a Kadjart mutatjuk be és játékos kedvű olvasóinknak lehetősége lesz egy hétvégére megtapasztalni a remek crossover nyújtotta vezetésélményt. Bemutatunk a Flottamagazin kiemelt partnerei közül kettőt is: a Confector Kft-t, aki generál-kivitelezésben és nyílászáró gyártásban első osztályúak és most a kérdésünkre válaszolók közötti sorsolás győztesének egy 50.000 Ft értékű ajándékkupont ajánlottak fel!

Júliusban is megéri a Flottamagazin regisztrált felhasználójának lenni! A Cortaflex vitaminkomplexumok gyártója, 10 doboz vitaminkészítményt biztosít 10 szerencsés regisztrálónak!

 

Kellemes szórakozást kívánunk cikkeinkhez, valamint jó pihenést azon szerencsés Olvasóinknak, akik éppen éves szabadságukat töltik!

 

Boros Dóra

főszerkesztő

Előző

Itt az új, 350 lóerős Ford Focus RS!

Következő

Mesteri terv