0
Shares
Pinterest Google+

A Bosch eBike ABS-se díjat kapott

A közelmúltban Design & Innovation Award Pioneer 2018 elismerésben részesült a német Bosch eBike ABS-e. A világ első blokkolásgátló fékrendszere számottevően növeli majd a fékezés biztonságát az első keréken. A hegyi kerékpározásban különösen a gyakorlatlanabbak óriási kockázatnak vannak kitéve, ami ezzel a rendszerrel számottevően csökken.

A Bosch eBike ABS az e-kerékpár fő akkumulátoráról használja az energiát és automatikusan működik. A tárcsafék-forgórészek érzékelői a főmodul elektronikájával kommunikálnak, amely hidraulikusan szabályozza a fékerőt. Nagyon kevés energiát használ, és a rendszer akár két órát is aktív marad, még akkor is, ha a pedál segédprogram ki van kapcsolva (Amennyiben az akkumulátor üres). A MAGURA a féktechnika gyűrűjét a CMe ABS fékekkel szállította, amelyek az S-Pedeleceken is megtalálhatók. A rendszer kezdetben csak kompatibilis lesz ezekkel a fékekkel, bár több modell van folyamatban. Az ABS rendszerrel 800 g tömegű.

A Bosch évek óta élen jár az elektromos kerékpárok fejlesztésében. Az eBike Nyon 2015-ben fejlesztett fedélzeti komputer ellenőrzési, navigációs és fitnesztréneri funkciókat is betölt, összekapcsolható az újabb mobiltelefonokkal, így például megjeleníthetők rajta az sms üzeneteink, de képes követni a bringás pulzusát és vérnyomását is. A menet közben keletkező adatokat utólag elemezhetők, vagy áttölthetők mobiltelefonra, valamint számos applikációval kompatibilis.
Forrás: ebike-mtb.com

Egyre népszerűbbek a kölcsönözhető elektromos kerékpárok

A világ nagyvárosaiban sorra jelentik be az elektromos rásegítéssel működő kerékpárok hadrendbe állítását. Legutóbb, január végén, Luxembourg nyilvánította ki, hogy az első európai város lesz, ahol csak ilyen kerékpárok működnek majd ez év nyarától. A 800 Velóh-hoz a város 80 pontján lehet majd hozzájutni és fokozatosan váltják fel a meglévő 700 hagyományos kétkerekűt.

Közben az Egyesült Államokban és már Európában is terjeszkedő amerikai LimeBike is bejelentette, hogy flottáját e-kerékpárokkal egészíti ki . A lépés kulcsszereplővé teszi ezt a céget a “jövő mobilitásának piacán”, s különösen olyan területeken számíthatnak sikerre, ahol földrajzi körülmények ezt igénylik. Nem véletlen, hogy a dimbes-dombos, helyenként 30 fokos emelkedőkkel tarkított San Francisco-ban és környékén indítják a szolgáltatást, de jut a főként idősek körében nagyon népszerű Miamiba is. Mintegy 5000 darab Lime-E-t fognak kihelyezni, a kölcsönzési díj 1 dollár, a használati díj 10 percenként 1 dollár lesz.

Forrás: newmobility.newslimebike.com

Webáruház bérletben?

Egyre elterjedtebb a szoftverek értékesítésének azon formája, amikor azokra előfizetünk, maga a szoftver az interneten (azaz „felhőben”) üzemel, és azt egy helyi kliens, leggyakrabban egy böngésző segítségével érjük el. A Software as a Service (SAAS) már bevált számos területen, hiszen elősegíti a költségcsökkentést és egy sor gondot levesz a felhasználók válláról. Igaz ez webáruház működtetésére is, aminek egyedi fejlesztése idő- és pénzigényes folyamat. Magyarországon jó néhány cég kínál bérelhető webshopot (ingyenes kipróbálással), tapasztalat tehát bőven van már e téren.
Mit kell tudni erről a megoldásról? Kezdjük a hátrányokkal. A szoftver nem a bérbe vevő tulajdona, így adott esetben a rendszer nem a vállalkozás esetleges igényei szerint működik, illetve fejlődik. A rendszer külső tárhelyen üzemel, azaz az adatok „idegenbe” kerülnek. A negatívumokhoz képest azonban sokkal fontosabbak az előnyök. Mivel a szolgáltatónak az egy áruházra jutó költsége jóval alacsonyabb, mint az egyedi igényre szabott megoldások esetén, ezért a hosztolt megoldás nagyságrendekkel kedvezőbb áron elérhető. Mivel a szolgáltatás igénybevételéhez csak a bérleti díjat kell kifizetni, és nincs szükség nagy összegű előleg kifizetésére, ezért a belépési költség is mérsékelt. A szolgáltató fejlesztési ciklusaitól függően automatikusan, külön díj nélkül fejlődik a rendszer, valamint a terméktámogatás is ingyenes. Mivel minden eleme központi felépítésű, bővebb dokumentáció (leírások, vagy akár oktatóvideók, stb.) érhető el hozzá, mintha a fejlesztő cég egyedi megoldását használná a vállalkozás.

Kinek éri meg egyértelműen webáruházat bérelni? Leegyszerűsítve: akinek szokásos, az átlagostól nem sok ponton eltérő az internetes értékesítési folyamata. Ha ez a így van, akkor érdemes felmérni, hogy az igényeinket mely termék elégíti ki leginkább. Kompromisszumot mindenképpen kell kötni, ami „beárazható”, nagyjából egyenlő az egyedi fejlesztésű bolt árához képest fennálló költségmegtakarítás és a hiányzó funkciókból eredő esetleges bevételkiesés különbségével. Az ingyenes kipróbálás után még könnyebb döntést hozni a bérlés vagy az egyedi fejlesztés mellett.

Előző

Magyar sztárok a Kodiak világpremierjén

Következő

Utcai terep-versenyautók a Toyotától