0
Shares
Pinterest Google+

Közös tőről fakadunk

A Rizling Generáció 2015 augusztus elején a Balatonfüredi Borhetek megnyitóján jelentette be megalakulását. A közösség bízik az összefogás erejében, ezért Magyarországon eddig egyedüliként, borvidéki és nemzedéki összetartozás szerint szervezett társulást alapítottak. Hiszik, hogy együtt, bizalommal, tapasztalataik megosztásával előbbre jutnak, mert egyre jobb borokat tölthetnek vásárlóik poharaiba. A Rizling Generáció 25 tagpincészetet egyesít, köztük a legnagyobb termelőktől a kisebb kézműves borászatokig.

A Rizling Generáció tagjai:

Koczor Pincészet, Balatonfüred-Szőlősi Hegyközség, Baloghné Király Mónika (Balogh Pince Pécsely), Bökő Dávid, Csiszár Pince, Dobosi Győző (Dobosi Borászat), Feind Pince, Fodor Dórina (Fodor Családi Pincészet), Gyukli Krisztián (Gyukli Borászat), Horváth Katalin (Horváth Pince), Koronczai Pince, Mészáros József (Mészáros Pince), Sümegi Gábor (Skrabski Borászat), Ódor József, Kálmán Pince, Punk Árpád, Reitner Ferenc, Ruppert Márton (Martinus Borház), Söptei Pince, Szabó és Fia Borászat, Varga András (Lídwid e_picture2ia Borház), Zelna Borászat.

Bízunk az összefogás erejében, ezért Magyarországon eddig egyedüliként, borvidéki és nemzedéki összetartozás szerint szervezett társulást alapítottunk. Hisszük, hogy együtt, bizalommal, tapasztalataink megosztásával és a közös kétkezű munkánkkal könnyebben érhetjük el, mindannyiunk közös célját. Az egymás pincészeteinél tartott borkóstolók az őszinte beszélgetések alkalmául szolgálnak, melyek egyértelműen a borok minőségi javulását hozzák magával, hisz figyelünk és adunk egymás tapasztalataira.” – Gyukli Krisztián a Rizling Generáció elnöke.

A Rizling Generáció céljai:

  • Az egyesületben szinte napi kapcsolatban állnak egymással, így hatékonyabban tudják elvégezni a szőlészeti és borászati, vagy akár a szüreti munkákat. A közös eszközvásárlások, a pályázati- és támogatási lehetőségek, valamint a fesztiválokon és vásárokon való közös szereplések tovább erősítik a csapaton belüli összetartozást.
  • Az egymás pincészeteinél tartott borkóstolók az őszinte párbeszédek alapjai, melyek a régió borainak minőségi javulását hozzák egyértelműen magával. A tematikus kóstolók során pedig lehetőségük nyílik több tucat olaszrizling bor egyedi bírálatára is.
  • Fontos célként tűzték ki a helybeli gasztronómiai szereplőkkel való közös együttműködést. Hosszútávon ez lehet az alapja a Balaton körüli egész éves szezon beindításának.
  • Terveik között szerepel egy közös olaszrizling bor elkészítése, melynek színében akár 25 fiatal borász munkája tükröződik.

A fogyasztók számára szeretnének kialakítani egy védjegyet, amely egyértelműen jelzi a palackon, hogy a bor az általuk gondosan kiválaszott, kiemelkedő minőséget képviseli.

Rendezvényünk:

Rizling Tavasz 16′

a Rizling Generáció szervezésében

Helyszín: Hotel Füred Spa & Conference **** http://www.hotelfured.hu/hu/Galeria (Balatonfüred)
Időpont: május 14.
Leírás: Sétáló kóstoló Balatonfüred legimpozánsabb szállodájában. 22 kiállító borászat, összesen több, mint 100 borát kóstolhatják meg az idelátogatók.
A rendezvény kísérő elemeként egy mobil alkalmazáson keresztül lehet szavazni a borokra, melyeket meg is lehet majd vásárolni.
A Budapesti bemutatóval egyidőben, a Füredi sétáló kóstolón kerül majd bemutatásra a Balatoni Kör, a Csopaki Kódex és a Rizling Generáció égisze alatt megvalósult (Vínea Balaton) Balaton Bor projekt. Az idelátogatók mind a 21 BalatonBort és a 13 Hegybort is megkóstolhatják.

http://borrajongo.blog.hu/2016/03/25/vinea_balaton_balatonbor_es_hegybor_biralat_csopakon
https://www.facebook.com/vinea.balaton/

 

 

 

 

Előző

BMW - Ez már a jövő

Következő

ZELNA   Borászat