0
Shares
Pinterest Google+

Palkonya a Villányi-hegység északkeleti végén található egyutcás falu, számtalan kincset rejt a turisták számára. Bor and More rovatunk e havi főszereplője az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő MOKOS Családi Pincészet.
Mokos Balázzsal beszélgettünk a családi vállalkozásukról, borkülönlegességeikről és szolgáltatásaikról, aminek köszönhetően közelebbről is megismerhetjük a palkonyai MOKOS Pincészetet.

“Pincészetünk három generáció óta van jelen a Villányi Borvidék életében két településen: Palkonyán, valamint Villánykövesden. Szőlőültetvényeinken, a Weingarten dűlőben megtalálhatóak a régióra jellemző hazai és nemzetközi, elsősorban vörös szőlőfajták. Tematikus borkóstolók, pince- és birtoktúra, valamint borvacsorák során mindenki megkóstolhatja a Villányi borvidék különleges borait.
A hagyományos villányi vörösborok mellett gyümölcsbor különlegességek készítésével is foglalkozunk. A 70 hektáron elterülő, napsütötte gyümölcsösünkben meggy, szilva, őszi- és kajszibarackot is termesztünk, így gyümölcsborainkat és házi pálinkáinkat kizárólag friss, zamatos, palkonyai gyümölcsökből készítjük a klasszikus borokhoz hasonló technológiai eljárással. A saját termelésű gyümölcseinkből 100%-os gyümölcsmustokat is készítünk, melyek víz- és tartósítószer hozzáadása nélkül készülnek, így egészségesek és zamatosak.

Palkonya egyik legmeghatározóbb pincészeteként, azon dolgozunk, hogy a kisebb borvidéki település kulturális életét felpezsdítsük, melyhez nagyban hozzájárul színház- és rendezvénytermünk.
Pincészetünk csodás környezetével és 360 fős rendezvénytermével ideális esküvő helyszínként is szolgál. A polgári szertartáshoz tökéletes választás a pincészetünk melletti tópart vagy a festői hátteret biztosító panorámás teraszunk, míg rendezvénytermünk professzionális technikai háttérével és hangulatos fényjátékával varázsolja különlegessé a lakodalom hangulatát.
Nem csak esküvők, hanem csapatépítő összejövetelekre is remek lehetőséget kínál pincészetünk. Nyomozós Borozós Játékunk krimibe illő kalandokat tartogat, ahol mindenki egy igazi szuper detektívvé válhat az adrenalinfokozó agytekervénytorna során. Ha azonban valaki egy szüreti kikapcsolódásra vágyik családjával, barátaival, ismerőseivel a MOKOS Pincészet Élményszüret programja garantált szórakozást és élményt nyújt mindenki számára.

A MOKOS Családi vállalkozás részét képezi a villánykövesdi Hotel Cabernet*** is. A hotel 25 db szobával, egy mediterrán borterasszal, konferencia- és billiárd teremmel és egy rendkívül hangulatos pinceétteremmel nyújt igazán autentikus borvidéki élményt az idelátogatók számára. A Cabernet Borétteremben a helyi, vidéki ízeket ötvözzük családi pincészetünk, a MOKOS Pincészet legkiválóbb borainak zamatával.
Ha baráti társasággal, vagy családjával érkezik a Villányi Borvidékre, és szívesen megkóstolná borainkat, megtekintené a Mokos Családi Pincészet birtokát, akkor mindehhez ideális kiindulópont palkonyai vendégházunk. A 20 fős Mokos Vendégház a palkonyai tó partján, a Mokos Pincészet közelében található, csodás természeti környezetben, a Fekete-hegy lábánál.

Mint látható, a MOKOS Pincészet igen sokszínű szolgáltatásokkal, finomabbnál finomabb borokkal és igazi program kavalkáddal várja az ide látogatókat az év mindennapján.”

Ha szeretné megkóstolni a MOKOS Pincészet borait, akkor itt a lehetőség, hogy 20% kedvezménnyel tegye ezt meg, az alábbi kuponkóddal: flottamagazin20, mely egy egyedi ajánlat a Flottamagazin olvasói számára. Többek között megvásárolhatják a MOKOS Villányi Franc 2011 vörösbort, mely számos díjat tudhat magának (Nemzeti Borkiválóság, Magyar Bormustra Csúcs Bor), de gyümölcsborok is elérhetőek a www.mokos.hu/webshop oldalon.

MOKOS Családi Pincészet
www.mokos.hu
info@mokos.hu
+36/70 425 03 35

Előző

Suzuki Vitara Limited – Köszönet az ünnepelttől

Következő

Mokos családi pincészet