0
Shares
Pinterest Google+

Minden szempontból kiemelkedő volt az idei Detroiti Autószalon. A reflektorfény természetesen az önjáró autókra, az intelligens “okos autórendszerekre” és az elektromos sportautókra vetült. Ezen fejlesztésekre most nem csak az autógyártók, de a Fehér Ház is kiemelten figyel, sőt mi több, jelentős büdzsét különítenek el az alternatív autózás innovációira. Barack Obama, elnöksége alatt először tett személyes látogatást a rendezvényen, és szóvivői útján bejelentette, 4 milliárd dollárt költenek a következő 10 évben az önjáró autók fejlesztésére. Az önvezető autók elterjesztése egy nagyobb csomag része, amelynek célja a jövő közlekedési rendszerének kialakítása.

A nagy bejelentéseken túl a gyártók gondoskodtak a vizuális élményekről. A Buick klasszikus vonalvezetésű túrakupéval debütált. Az Avista Conceptet egy 400 lóerős ikerturbós V6-os motorral szerelték fel, így nem kérdés, hogy a fejlesztők a pazar megjelenés mellett, a fejlesztés során a belső értékekre is kiemelten fókuszáltak. Az Infinity Q60 újonnan fejlesztett motorjának paraméterei megegyeznek az Avista Conceptben található motorral és a külső jegyek alapján is méltó versenytársa lehet a Buick-nak.

A Tesla is magasra tette a mércét az elektromos sportautók és az önjáró járművek fejlesztésében, csakúgy mint a legjelentősebb gyártók. Ezek közül élen jár a Ford, a Lexus, a Porsche, a Volkswagen és az Audi.

Ahogy az egy Amerikában rendezett autószalontól elvárható a hatalmas teherautók és a robusztus benzinzabálók is szép számmal képviseltették magukat a rendezvényen.

 

Előző

Köszöntő

Következő

Bulgur, kuszkusz és a többiek