0
Shares
Pinterest Google+

Ukrajna a legnagyobb hybrid rendőrflotta tulajdonos Európában

17_jun_technika_kep3A Mitsubishinek úgy látszik, hogy szerencséje van az európai rendőrautós tenderekkel. Néhány éve Észtország kapott 507 darabot a full-elektromos i-MiEV-ből, most pedig Ukrajnának adtak át boldogan 635 faceliftes Outlander PHEV-t a japánok. Mindkét szerződés a Green Investment Scheme nemzetközi projekt részeként valósulhatott meg, aminek célja a széndioxid kibocsátás és az üvegházhatás visszafogása. A zöld SUV flotta átadására Kijevben került sor a miniszterelnök jelenlétével.
A Mitsubishi Outlander PHEV 2013 óta van piacon, azóta őrzi a legnagyobb számban eladott konnektoros hibrid címet Európában, szám szerint 80 768 példánnyal a múlt év végi adatok alapján. Erejét egy 2,0 literes négyhengeresből és két villanymotorból nyeri, összteljesítménye így 203 lóerő, tisztán elektromos hatótávja 54 km. A GT-PHEV koncepcióval már a következő generációt is előrevetítették Párizsban. Az utód már 3 villanymotorral és 2,5 literrel gazdálkodhat, így már 120 km emissziómentes és 1200 km vegyes hatótávot ígérnek neki.
Forrás: autonavigator.hu

A BMW Group Classic a 2017-es Mille Miglia emlékversenyen

A bajor gyártó jármű klasszikusokra szakosodott divíziója idén is a legendás BMW 328 szextettjével képviseltette magát a négy napon át tartó észak-olaszországi utazáson.
Az 1927 és 1957 között időről időre megrendezett Mille Miglia megbízhatósági verseny a világ legkeményebb hosszú távú megmérettetéseként nyitott új fejezetet a járműipar történelemkönyvében. Az ezer mérföldes utazásokat tartogató egykori futamoknak 1988 óta minden évben a legendás járműklasszikusok hagyományőrző, megbízhatósági versenye állít emléket, az Észak-Olaszország útjain keresztülvezető modernkori ezer mérföld pedig mind a mai napig elvarázsolja az ikonikus járművek rajongóit: 2017-ben ismét közel 450 történelmi sportautó gurult végig május 18-21. között a Brescia – Róma – Brescia útvonalon, számtalan világhírű város érintésével.
A hosszú távú emlékfutam hagyománytisztelő szabályrendszere szerint a megmérettetésen csak azok a járműtípusok vehetnek részt, amelyek 1927 és 1957 között legalább egyszer rajthoz álltak a versenyen, s ilyen a BMW 328 modell is. A BMW Group Classic a tavalyi nagyszerű szereplés után ezúttal is a hamisítatlan járműipari klasszikus hat tagjával képviseltette magát a Mille Miglia ezermérföldes utazásán. forrás: bmwgroup

A Tesla hegyi rekordját döntené meg a Faraday Future

17_jun_technika_kep5Amerikában presztízskérdés lett a Pikes Peaken való részvétel, főleg a villanyosok között. Most a Faraday Future döntené meg a Tesla rekordját.
A Faraday Future sosem titkolta, hogy szeretné letaszítani a Teslát a villanyautók képzeletbeli trónjáról. Ezen törekvésüket most egy újabb egyértelmű projekttel jelzik: részt vesznek a legendás amerikai Pikes Peak hegyi felfutón az FF 91-gyel, hogy megdöntsék a Tesla Model S P90D korábbi rekordidejét. A közel széria Tesla akkor a sorozatgyártott villanyautók rekordját állította be 11:48.26-os idővel, amivel a Honda Fittől vette el az elsőséget. A Faraday Future viszont kissé benézte a dolgot, hiszen nem indulhatnak a Teslával egy kategóriában, ők csak az Exhibition Class-t erősíthetik.
Járművük a Beta nevű fejlesztői autó lesz, amit a FF vezető mérnöke, Robin Shute vezet majd. Az FF 91 Betát a Pirelli, a Recaro és a HRE segítségével készítették fel a versenykörülményekhez, ahol 156 kanyar vár rájuk a közel 20 kilométeres gyorsaságin. A cél 4300 méter magasságban lesz, ami a Faraday Future szerint megfelelő terep az autójuk hőszabályzó rendszereinek vallatására. Ezzel párhuzamosan egyébként egy videósorozatot is kezdtek, ahol bemutatják a híres hegyi felfutóra vezető útjukat és az új fejlesztéseiket. A kisfilmek még egyértelműbbé teszik a villanyautó-gyár sportos beállítottságát, hiszen az első részben szintén a dinamikus vezethetőséget tesztelgetik, többek közt az összkerék-kormányzás és az aktív nyomatékelosztás segítségével. A 95. Pikes Peak Nemzetközi Hegyiverseny fő megmérettetése június 25-én lesz.
forrás: autonavigator.hu

Szuper hír bicikliseknek

Kerékpáros alagutat építenek az M1-es autópálya alatt az Etyektől Bicskén keresztül Tarjánba tartó kerékpárútnak 2017. június 8-án. Az alagutat speciális technológiával, úgynevezett átsajtolásos eljárással építik. A vasbeton alagút előregyártott elemeit átpréselik az autópálya töltésén anélkül, hogy annak szerkezetében bármilyen változást okoznának. Az autópályán közlekedők ebből semmit nem érzékelnek majd.

Kiderült, melyik a világ legértékesebb autómárkája

17_jun_technika_kep2Az idén már 12. alkalommal állította össze és hozta nyilvánosságra a világ száz legértékesebb márkáját felsoroló listáját a Kantar Millward Brown. Az úgynevezett BrandZ kutatáson idén is a Toyota bizonyult a legértékesebbnek az autómárkák között, megelőzve a BMW-t és a Mercedest.
Hárommillió fogyasztótól kapott személyes megítélés, pénzügyi jelentések és egyéb gazdasági mutatók – ebből a sokszínű forrásból táplálkozik évről évre a BrandZ kutatás, amely 14 iparágat felölelve a világ száz legértékesebb márkáját állítja sorba.
A Kantar Millward Brown piackutató szervezet felmérésében mindössze hat autógyár került be a legjobb száz közé – és mint az elmúlt tizenkét évből tíz alkalommal, idén is a Toyota bizonyult az iparág legértékesebb szereplőjének. A Top 100-as listán egyébként a Toyota idén a 30. helyen végzett, ahogy két évvel ezelőtt is. A japánok a BMW-t és a Mercedest előzték meg az autós különversenyben

Mit is jelent a Toyota embléma?

Az embléma három oválisa olyan szimmetrikus elrendezést kapott, hogy mind szemből, mind tükörből nézve felismerhető legyen. A belső két ovális a vásárló és a vállalat szívét jelképezi, ezek átfedése a kölcsönös előny és bizalom megtestesítője, de ezen túl egy T betűt is formál. A külső ovális a Toyotát körülvevő világot jelenti. Mindhárom ovális más-más vonalvastagsággal készült, utalva a japán kalligráf művészetre és kultúrára.
A logón belüli üres terek a Toyota által képviselt örök értékeket szimbolizálják: kiváló minőség, várakozáson felüli érték, vezetési élmény, teljesség és innováció a biztonság terén, környezeti és társadalmi felelősségvállalás.
Forrás: origo.hu, toyotaclub.hu

Előző

Tóth Ferenc Pincészete

Következő

Megújult a népszerű Renault Captur