0
Shares
Pinterest Google+

Novemberben jelentősen nőtt a forgalomba állított autók száma

Novemberben 9412 személygépkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon, 42,9 százalékkal többet, mint egy évvel azelőtt. Ez túlszárnyalta a várakozásokat, ezzel november 2016-ban a második legerősebb hónap volt – közölte a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) csütörtökön.
Az egyesület közleménye szerint novemberben 1864 kishaszonjárművet helyeztek forgalom, számuk 0,4 százalékkal csökkent a múlt év novemberéhez képest. Az első 11 hónapban 86 801  autó került forgalomba, 23,8 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában, ugyanezen időszak alatt a forgalomba helyezett kishaszonjárművek száma 24,1 százalékkal emelkedett és elérte a 18 894-et.
 Az egyesület közleményében kiemelte, hogy a piac fejlemények  alapján  megvalósulni látszik az év végére várt értékesítési prognózis és talán túl is teljesíthető.
 Az MGE arra számít, hogy 92 ezer személygépkocsit  20 ezer kishaszonjárművet helyeznek forgalomba ebben az évben a korábban prognosztizált 80 ezer, illetve 18 ezer helyett. Az MGE továbbra is abban bízik, hogy folytatódik a magánvásárlók gyorsuló visszatérése és a vállalati gépjárművek cseréje is tovább erősödik, továbbá némi élénkülést hoz a piacra az elektromos autókra adott kormányzati támogatás, amelynek közvetlen hatása inkább a következő évben fog jelentkezni. November végéig 115 elektromos autóra adtak be pályázatot. Az importőrök jelzései alapján kétszámjegyű növekedés volt a novemberi elektromos autó megrendelésekben. A növekedés mindenképpen jelentős, figyelembe véve, hogy az ügyfelek a támogatási lehetőség nyilvánosságra hozatala miatt kivártak az utóbbi hónapokban.
Forrás : mti

55 év akkor John Cooper!

A név egyet jelent azzal a motorsportban szerzett speciális autóépítési szaktudással, amely révén a MINI modellek vezetési élménye még tovább fokozódik. A brit márka és a legendás versenyautó-tervező közötti együttműködésből a MINI legújabb modellgenerációja is profitál: a brit prémiumgyártó a 2016-os Essen Motor Show-n mutatja be a MINI John Cooper Works termékpaletta eredeti alkatrészeinek aktuális választékát. A hajtáslánc, a felfüggesztés, az aerodinamika, a karosszéria és az utastér terén elérhető típus-specifikus kiegészítők fokozzák a végletekig a vezetés élményét.
A MINI márka aktuális csúcsmodellje a 231 lóerős John Cooper Works Coupe, amihez még rendelhető többek között pillangószeleppel ellátott kipufogódob és vörösre fényezett spirálrugókkal felszerelt állítható magasságú sportfutómű. A MINI Cooper S Cabrio, valamint a három- és ötajtós MINI Cooper S modellhez teljesítménynövelő csomagot is kínálnak, amely az erőforrás 192 lóerő maximális teljesítményét 211 lóerőre növeli, a felfokozott teljesítménynek pedig a pillangószeleppel ellátott sport kipufogódob ad hangot.

A MINI John Cooper Works aerodinamikai csomag mellé a MINI John Cooper Works Pro elnevezésű opció is elérhető, amely feketére fényezett első és hátsó koptatót, versenysport-hangulatú külső visszapillantó-házakat, szénszálból készült légbeömlő-borítást, oldalsó matricákat és versenycsíkokat, valamint exkluzív GoPro kameraállványt is kínál, gyárilag installált és utólagosan felszerelhető kivitelben is.
Az utastér motorsport-hangulatát bőrözött MINI John Cooper Works sportkormány és bőrözött / krómozott MINI John Cooper Works sport váltógomb fokozza. A MINI John Cooper Works Pro elnevezésű opció mindezeken felül textilből készült és időjárásálló szőnyegeket, LED-es küszöbléceket, valamint egyedi stílusú belső visszapillantó-házat, ajtófogantyút, slusszkulcs-zsebet, kulcstartót és kulcstartó-szíjat is kínál.
Forrás: autoblog

Clarity Fuel Cell

16_dec_innenonnan_kep4Londonban és Koppenhágában kezd dolgozni az első hat példány a Honda legfejlettebb nulla emissziós járműveiből. A Clarity Fuel Cell a Honda stratégiájának fontos eleme, a márka fő törekvése ugyanis, hogy 2030-ban már modellválasztékának kétharmadát elektromos hajtású járművek alkossák.
A Clarity Fuel Cell az első üzemanyagcellás autó, amelynek teljes hajtáslánca befért a hagyományos méretű motortérbe, és teljes értékű helyet kínál öt utas számára. Az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynökségének (EPA) mérései alapján a típus akár 589 kilométert is megtehet egyetlen töltéssel, azaz jóval nagyobb hatótávolságra lehet büszke, mint a többi nulla emissziós jármű.
A Clarity Fuel Cell a Honda stratégiájának szerves része, tudniillik a Honda egyik legfőbb törekvése, hogy 2030-ban már modellválasztékának kétharmadát alkossák elektromos hajtású járművek.
A hat Clarity Fuel Cellt a – Fuel Cell and Hydrogen Joint Undertaking (FCHJU) által is finanszírozott – HyFIVE (Hydrogen for Innovative Vehicles) program részeseként adták át a londoni és koppenhágai tulajdonosoknak.
A HyFIVE révén az emberek megismerhetik ezt az új műszaki megoldást, egyszersmind a szükséges infrastruktúra is kiépülhet. Ha az előkészületekkel végeznek, öt gyártó 185 üzemanyagcellás járműve kezdheti meg a munkát Ausztriában, Dániában, Németországban, Olaszországban, Svédországban és az Egyesült Királyságban.
Forrás: autoblog

Kialakult az Év Autója cím döntőbe jutottainak csoportja

16_dec_innenonnan_kep5Hétre szűkült az Év Autója mezőnye, a zsűri kiválasztotta az idei legizgalmasabb új modelleket. A döntősök közül öt európai és két japán, luxusautók, kisautók és szabadidőautók egyaránt megtalálhatók közöttük. Hogy melyikük lesz a 2017-es Év Autója, csak jövő márciusban dől el.
Az 58 tagú zsűri, amelyben két magyar autós újságíró is képviselteti magát, hét autót juttatott a döntőbe. Egyikükből lesz a 2017-es Év Autója:
A következők jutottak be, alfabetikus a sorrend:
Alfa Romeo Giulia, Citroën C3, Mercedes-Benz E-osztály, Nissan Micra, Peugeot 3008, Toyota C-HR, Volvo S90/V90.
A győztesről 2017. március 6-án, a Genfi Autószalon előestéjén hull le a lepel. Nagyon kiváncsian várjuk a végeredményt.
Forrás: autoblog

Előző

Mayer Pincészet, borház és panzió - Villány

Következő

Lízingpiaci híreink decemberben