0
Shares
Pinterest Google+

A céges autó, elsősorban a szolgáltató vállalkozások számára az üzletmenet szükséges, pótolhatatlan eszköze, de gyakori részét képezi a menedzsment juttatásoknak is. A legtöbb vállalkozás egyik legnagyobb költségközpontja az autópark és annak üzemeltetése.

A céges autó hatékonyságának mérése korábban nagyon körülményes volt, mára azonban az innovatív hardveres és szoftveres technológiák segítségével pontos képet kaphat a felmerülő költségekről, használati mintázatokról, majd pozitívan befolyásolhatja ezeket. Egy friss kutatás szerint a flottamenedzsment rendszerekbe beruházók 42%-a 26% és 52% közötti hatékonyságnövelésről számolt be (Frost and Sullivan).

Konetik elsősorban kis és közepes személyautó flottákat célzó , szakértő nélkül, bárki által installálható, adat-alapú autómenedzsment megoldás, amely automatizálja a menetlevélírást, autódiagnosztikai információkat, és vezetésoptimalizálási segítséget nyújt, valamint segít a céges autóflottához kapcsolódó költségek tervezésében, csökkentésében. Az autókba szerelt telematika készülék (OBD portra csatlakoztatható) nem csak GPS funkcióval van ellátva, hanem folyamatosan, menet közben is információkat küld a gépjárműről. Az eszköz folyamatosan gyűjti az adatokat a gépjármű használat módjáról, ami segíti a balesetek megelőzésében, mérsékli az esetleges károkat és a javítások nagyságrendjét. Ez magával vonja a flotta kárhányadának csökkenését, amely segít redukálni a biztosítás díját így csökkentve a flotta havi fenntartási költségét.

A rendszer bevezetése óvatosabb vezetési stílust eredményez majd a naplózás révén. Az autók kíméletesebb igénybevételével csökken az üzemanyag fogyasztás. Akár 5-25% megtakarítás is elérhető telematikai rendszerek bevezetésével az üzemanyagköltségből. Ha a használók körültekintőbben vezetik a gépkocsikat, kevésbé használódnak el a fékbetétek, az abroncsok, valamint a többi kopó alkatrész is. A megkímélt állapotú gépkocsinak a bérleti időszak lejártakor magasabb lesz a maradványértéke. A magasabb maradványérték és a ritkább szervizigény tovább csökkenti a flotta üzemeltetési díját.

A rendszer képes megkülönböztetni, hogy az autót magán vagy üzleti célra használják. Privát utak esetén csak a használat ideje és a megtett kilométer kerül rögzítésre.
A készülék az autó saját diagnosztikai rendszerével is össze van kötve, meghibásodás esetén az adatbázisban azonnal jelzi a hibakódot, így a járművet időben meg lehet javítani, mielőtt a hibás alkatrész nagyobb kárt okozna.

A Konetik a termék jövőképét a vezetési stílus elemzésben látja: vezetői pontszámokat össze lehet majd hasonlítani egymással, így azonosíthatóak az olyan kockázatos sofőrök, akik balesetveszélyesen közlekednek, vagy nem elég kíméletesek az autókkal. Utóbbiak járműhasználati módja akár egy speciális vezetéstechnikai tréning által is javítható.

A rendszer megismerését egy ingyenes, egy hónapos teszt időszakkal segíti elő a szolgáltató, így a rendszer előnyeiről kockázatmentesen meggyőződhet a felhasználó. A megrendelési és installálási folyamat is nagyon egyszerű, az eszköz megérkezése után nincs más dolga a sofőrnek, mint a könnyen megtalálható diagnosztikai portra rádugni az adatgyűjtőt. Nem bonyolultabb folyamat mint egy usb pendrive-ot a számítógéphez csatlakoztatni. Ezek után a telematika használatra kész, a webfelületen megjelenő adatból pedig egyből látszanak az autózáshoz kapcsolódó adatok. A tesztidőszak igényléséhez látogasson el a konetik.hu webhelyre.

A Konetikről

A Konetik a legmodernebb hardver és szoftver technológiák segítségével teszi a céges autóhasználatot könnyebbé, hatékonyabbá. A cég a magyar fejlesztőközpont mellett rendelkezik Németországban és az Egyesült Királyságban is képviselettel. A Konetik vezető globális partnerekkel dolgozik, mint a francia telekommunikációs óriás az Orange. A válallkozás mögötti befektetők, és a tanácsadó testület olyan vállalatok felsővezetőiből áll, mint a Mobileye vagy a német autógyártók által nemrégiben több mint 3 milliárd Euróért felvásárolt HERE.

Kérdés a nyereményjátékhoz:

Mi a csatlakozó neve, amelyre a Konetik eszközt egy mozdulattal csatlakoztathatja?

Nyeremény: 3 db 6 hónapos előfizetés.

Válaszát az alábbi táblázat kitöltésével küldheti be:

[ninja_form id=5]

Előző

Jól sikerült a lízingcégek első féléve

Következő

Tökéletes harmónia - Teszt: Volvo S90 D5