0
Shares
Pinterest Google+

 

A Suzuki ésszerű megoldást ajánl üzleti ügyfelei számára is, hiszen autói gazdaságosan üzemeltethetőek, magas felszereltséggel és stílusos megjelenéssel rendelkeznek. A modellpaletta legfrissebb tagja a magyarországi piacra július közepén bevezetett Celerio. A megújult városi kisautó azokat az előnyöket nyújtja, melyeket csak nagyobb kategóriájú autótól várnánk. Óriási tárolókapacitása, tágas utastere, dinamikus motorja, és kiemelkedően alacsony fogyasztása révén nemcsak magánszemélyek, hanem flottavásárlás iránt érdeklődő vállalatok számára is ideális választás.

suzki_1
suzki_2

Az autó formatervezése során a Suzuki mérnökök legfőbb célja az volt, hogy a dinamikus külső mellett minél nagyobb belső teret alkossanak. A jellegzetes orrész, az ívek és oldalvonalak összességében a stílusosság és tágasság élményét nyújtják. A tetővonal egyik irányban sem lejt, az autó tengelytávja pedig közel 2,5 méter, így a méretéhez képest kifejezetten terjedelmes fej- és lábtér áll rendelkezésre, mely kényelmes utazást biztosít négy felnőtt számára is. A hátsó felfüggesztésnél új, kisebb helyigényű torziós kart alkalmaztak, ezáltal alacsonyabbra kerülhetett a csomagtartó padlózata. Ennek köszönhető, hogy a Celerio büszkélkedik a szegmens legnagyobb csomagterével, mely az ülések ledöntése nélkül 254 liter. Üzleti felhasználás során is fontos szempont, hogy a csomagokat egyszerűen be tudjuk pakolni, és kipakoláskor se kelljen túlságosan mélyre hajolni. A Celerio esetében a széles rakodónyílásnak és az alacsony peremnek köszönhetően kényelmesen és könnyedén tölthetjük meg a kategóriaelső, kimagasló űrtartalmú csomagteret.

Az új fejlesztésű egyliteres, háromhengeres motornak köszönhetően a Celerio a Suzukitól már jól ismert élénkséggel, fürgeséggel boldogul a város forgatagában. A 68 lóerős szívó benzines erőforrás hatásfoka rendkívül kedvező. A japán gyártó mérnökei különböző fejlesztéseket hajtottak végre, melyek az égés hatékonyságának növelését és a mechanikai ellenállás csökkenését eredményezték. Az EGR rendszer (hűtött kipufogógáz-visszavezetés) alkalmazásával minimalizálták veszteséget és mindent megtettek hogy a pörgős, dinamikus Celerio egyben hatékony és takarékos legyen. Alacsony költségű fenntarthatóságát bizonyítja a takarékos üzemanyag-fogyasztás, mely a start-stopos motorváltozat esetében 3,7 litert jelent 100 kilométerenként. Csekély fogyasztása mellett a Celerio meglepően környezetkímélő, kategóriájának legjobb CO2-kibocsátási mutatójával bír. Mindössze 99g szén-dioxidot bocsát ki kilométerenként, továbbá teljesíti az EURO 6-os környezetvédelmi normát. A gazdaságos üzemanyag-felhasználás és a problémamentes, kellemes váltási érzet érdekében két új sebességváltót fejlesztettek a Celerióhoz: egy ötfokozatú kézi, és az ún. Auto Gear Shift automatizált kézi váltót, utóbbinál a vezető élvezheti az automataváltó adta kényelmet, viszont a rendszer magában hordozza a manuális váltó sokak által kedvelt előnyeit is.

A vezető és utasai biztonságának érdekében a Celerio karosszériaváza nagy szilárdságú acél felhasználásával készült, mely hatékonyan nyeli el az egy esetleges ütközés közben fellépő energiákat, ezáltal is még inkább óvja a bent ülőket. Szériafelszereltség a 6 légzsák (kettő elöl, valamint oldal- és függönylégzsákok), az elektronikus menetstabilizátor (ESP), és visszagurulás gátló, melyek közösen biztosítják a maximális védelmet és stabil úttartást.

Tevékenységi körtől, profiltól és pénzügyi forrástól függetlenül, a kiváló ár-érték arányú Suzuki Celerio flotta kompromisszumok nélküli megoldást nyújt a vállalatoknak.

 

420x360_02
suzuki_3
420x360_03

 

Tapasztalja meg Ön is a Celerio XL-es vezetési élményét és a Suzuki flotta előnyeit. 
Kérjen tesztvezetést a flotta@suzuki.hu e-mail címen!

Előző

Mazda CX-3

Következő

Gnocchit egyenek!