0
Shares
Pinterest Google+

Alig néhány héttel az új PEUGEOT 3008 bemutatkozása után most lehull a lepel a GT változatról is. A PEUGEOT 3008 GT a modellcsalád legdinamikusabb és legexkluzívabb változata, amely az autózás örömét testesíti meg rendkívül modern formában. A szépre és az új vezetési élményre fogékony ügyfélkörnek szánt változat megkoronázza a márka új szabadidő-autó választékát. A kizárólag a 2.0 literes BlueHDi 180 S&S EAT6 motorral készült új PEUGEOT 3008 GT-t speciális tulajdonságokkal ruházták fel, megjelenését a két, egymástól éles vonallal elválasztott színárnyalat teszi különlegessé. A GT Line kivitel a sportos és csúcskategóriás motorok elérhetőbb változatait kínálja. Az új PEUGEOT 3008 GT és GT Line egyértelműen illeszkedik a modellek exkluzivitásának növelésére irányuló márkastratégiába. Forgalmazásuk 2016 októberében kezdődik meg.

A modellcsalád zászlóshajója

Az autózás, az autózás világa számtalan rajongót vonz. Az esztétikumra fogékony, markáns egyéniségek azt a minőséget keresik egy autóban, ami saját egyediségüket hangsúlyozza. Erre az igényes ügyfélkörre gondolva álmodta meg a PEUGEOT az új 3008 GT változatát.

Az új PEUGEOT 3008 egyszerű és jól átlátható kínálata teljes összhangban van a márka törekvéseivel. A választék a következőképpen épül fel:
három felszereltségi szint (Access, Active, Allure)
GT Line kivitel
GT változat

A GT a kínálat exkluzív és határozottan dinamikus csúcsmodellje, amely ugyanakkor a mindennapi használatra is tökéletes. A vérbeli autósoknak szánt új PEUGEOT 3008 GT a kínálat új szabadidő-autójának erényeit – markáns stílus, lélegzetelállító belső design az új PEUGEOT i-Cockpit®-tal, high tech felszerelések – határozottan sportos és exkluzív vonásokkal ötvözi.
GT! A PEUGEOT történetéből jól ismert emblematikus elnevezés olyan vonásokat feltételez, amelyek annak a tulajdonosnak az egyéniségét is hivatottak hangsúlyozni, akinek a választása erre a csúcsváltozatra esik. Az új PEUGEOT 3008 GT a következőkkel büszkélkedhet:
exkluzív motor: a 2.0 l BlueHDi 180 S&S, a hatfokozatú EAT6 automatikus váltóval. A kínálat legerősebb motorja tovább fokozza a vezetés örömét
Sportos megjelenés: erről a kiszélesített sárvédők és a szériában kínált 19 colos gumiabroncsok (235 50 R19) gondoskodnak. A kizárólag a GT változathoz kínált gumihoz gyémánthatású, kettős árnyalatú BOSTON felni jár. A speciálisan kifejlesztett futómű a maximumot hozza ki a rendkívül dinamikus abroncsokból.
High-tech megjelenésű lámpák: a full LED-es fényszóró és a szekvenciálisan működő irányjelző fénysor alapfelszerelés
Egyedi külső szín. A GT-hez alapfelszerelés a fényes fekete, kettős tónusú « Black Diamond » tető, opcióként pedig kettős külső szín igényelhető a választékban szereplő három árnyalat esetén (szürke Platinium, szürke Amazonite és Metallic Copper). Az autó hátsó része minden esetben fekete gyöngyházfényezést kap; a kettős árnyalatok exkluzív autók közé emeli, és a PEUGEOT tudáskincsének egyedi hordozójává teszi a 3008 GT modellt.

Sportos és határozott stílus az utastérben

Az új PEUGEOT 3008 GT erőteljes külsővel ruházták fel. Magán viseli a szabadidő-autók jellegzetes vonásait, kisugárzása erőteljes, megjelenése harmonikus.
Az arányok tökéletesek, a formatervet az ihlet diktálta. A GT változat kialakításakor a formatervezők arra törekedtek, hogy ezekre az erényekre támaszkodva megőrizzék a helyes arányokat. A túlzásokat elkerülve és mindvégig a harmóniát szem előtt tartva rajzolták meg a modell egyedi vonásait.

Az orr-részt a sajátos hűtőmaszk határozza meg. A széles, csiszolt króm szegéllyel keretezett, sakktáblát imitáló, króm hűtőrács közepén helyezkedik el a márka emblémája. Az összkép a felsőkategóriás jelleget sugárzó lökhárítóval és a teljes fénydiódás fényszórókkal válik teljessé. Az orr-részt uraló ragadozó tekintet, a sportos küllem markáns egyéniséget és a márkához tartozás büszkeségét is sugallja. Egy igazi PEUGEOT! Egy vérbeli GT!

Az oldalnézet eleganciáját a háromszög ablakok rozsdamentes acélból készült szegélye határozza meg, a szintén rozsdamentes acélból készült díszcsíkkal együtt. Ez utóbbi a tető vonalában a hátsó légterelőig fut, közben finoman és könnyedén határolja az üvegezett felületeket. Az így kihangsúlyozott övvonalból kibontakozó arányok alacsonyabb és dinamikusabb megjelenést kölcsönöznek a GT-nek, mint ami a versenytársak többségét jellemzi. A kiszélesített sárvédők, a 19 colos felnik, a tetősíkra simuló, alumíniumból készült, hosszanti tetőrudak és az első sárvédőkre helyezett, réz GT monogram teszi egyedivé az oldalnézetet. A hatás még lenyűgözőbb az különleges kettős karosszéria árnyalat esetén, mellyel az új PEUGEOT 3008 GT egy egészen új világba, a kivételes autók univerzumába lép.

A GT és GT Line változatokkal az új PEUGEOT 3008 arra törekszik, hogy dinamikus élményt nyújtson a vezetőnek és a bent ülőknek, az egyéniségükhöz hasonlatosan trendi és kifinomult környezetben.

A modell kereskedelmi bevezetése pillanatától rendelhető GT és GT Line a piac legvonzóbb megjelenésével és műszaki tartalmával ruházza fel az új PEUGEOT szabadidő-autót.
forrás: P Automobil Import Kft

Előző

Az autógyártók számára kulcsfontosságú a brit-EU vámmentesség

Következő

Klímával a hőségben is könnyebb