0
Shares
Pinterest Google+

Városi dzsungel, száraz aszfalt, vizes országút vagy havas lejtők, a Suzuki 4WD technológiájának továbbfejlesztett változata az AllGrip rendszer minden körülmények között biztonságban célba juttatja az autó vezetőjét és utasait. Az intelligens technológiának köszönhetően az ilyen hajtással felszerelt autók bármilyen útfelülettel is találják szembe magukat képesek megfelelő vonóerőt és tapadást biztosítani. Ez az a különlegesség, amely kiemeli a Suzuki kedvelt Swift és SX4 S-Cross modelljeit kategóriatársaik közül.
A 4WD meghajtást eredetileg off-road autókra fejlesztették ki, hogy azok minden terepen a legtöbbet nyújthassák vezetőjüknek. Változatos útviszonyok viszont nem csak extrém körülmények között adódhatnak, ezért az AllGrip technológia elérhető a Suzuki legtöbb modelljében.
A méltán népszerű Suzuki Swiftekben megtalálható AllGrip Auto rendszer középpontjában a kényelem és a gazdaságos fogyasztás áll. Normál útviszonyok között kétkerék-meghajtást használ az autó. Ez ideális a mindennapi városi közlekedéshez, hiszen rendkívül takarékos. Ám a viszkozitás alapú 4×4 rendszernek hála akkor sem kell aggódni, ha a körülmények nem éppen ideálisak. Amint az autó érzékeli, hogy az első kerekek kipörögnek (például egy vízátfolyás az úton, vagy ha csúszós felületen kell elindulni) azonnal átvált négykerék-meghajtásra, vagyis kellő nyomatékot ad a hátsó kerekekre is, ezzel garantálva a tökéletes stabilitást.

Ha nagyobb tágasabb járműre van szükségünk, a Suzuki SX4 S-Cross tökéletes társ, minden körülmények között. A merész és dinamikus crossover hajtás tekintetében is a választás szabadságát nyújtja, hiszen 4 különböző meghajtási módot kínál vezetőjének, a változó útviszonyoknak megfelelően: AUTO, SPORT, SNOW (hó) és LOCK
AUTO üzemmódban a kényelem és az üzemanyagfelhasználás áll a középpontban. Ez esetben csak akkor adagol nyomatékot a hátsó kerekekre, amikor a rendser úgy érzi, az első kerekek alatt nincs elegendő tapadás.
SPORT fokozatban az autó maximálisan kihasználja az összekerék-meghajtás minden előnyét, a kanyarokban is kivételes tapadást biztosít, így szavatolva a dinamikus és sportos vezetési élményt.
Havas, poros vagy csúszós útszakaszon az autó SNOW állásban segít pilótájának a biztonságos közlekedésben, hiszen a rendszer a gázadásnak és kormányzásnak megfelelően optimalizál, hogy ezzel a legjobb tapadást érje el. Így elkerülhető, hogy az autó megcsússzon.
A LOCK fokozatot arra tervezték, hogy rendkívüli helyzetekben is számíthasson a sofőr az autóra, mint például, amikor mély, sáros, tapadós útviszonyokkal kell megküzdeni. Ilyenkor az autó folyamatosan a hátsó kerekekhez is nagy nyomatékot küld, hogy elkerülje az elakadást és sofőrjét minden szorult helyzetből kihúzza.
Az AllGrip Select rendszerrel ellátott SX4 S-Cross modellek különleges vezetési élményt és nagyfokú kényelmet nyújtanak, hiszen a sofőr 1 mozdulattal alkalmazkodhat bármilyen útviszonyhoz, mindezt gazdaságos fogyasztás mellett. Innovatív technológiája, környezetbarát működése sokoldalú és magabiztos használatot tesz lehetővé. Éppen ezért érdemes a flottapark kialakításánál megvizsgálni, milyen ár-érték előnnyel járhat ennek használata.

Előző

Konyhakiállítás a Mielével

Következő

A savanyú káposzta