0
Shares
Pinterest Google+

Ha azt mondanánk, van egy olyan autó, amely minden igényt kielégít, elhinné? Ugye, hogy nem! Pedig van, úgy hívják: Nissan Navara.

A Duna Autó Zrt. jóvoltából kipróbálhattuk az új NISSAN Navara Tekna változatát, azaz a csúcsmodellt! A cég 26 éve van jelen a hazai piacon, szalonjaikban tetemes mennyiségű márka autói közül válogathatunk.

Az új modell megjelenése óta bárkit nyugodt lelkiismerettel orrba lehet vágni, aki „lemelóspickupozza” az új Navarát. Az autót elnézve az ember elsőre nem is érti, miért tett bele a dizájner részleg egy pickupba ennyi energiát? De nagy köszönet érte, hiszen mindannyian érezzük , látjuk az elgondolás nagyszerűségét. Az új Navara délcegen mutogatja tökéletes arányait, áramvonalas testének hatalmas idomait vidám ívek és domborulatok díszítik; a 60-as évek amerikai autóinak életérzését ötvözték a modern gondolkodással és technikával és az eredmény tökéletes lett.

A Navara már nem teherautó, pontosabban már nem csak teherautó. Felépítése, hatalmas raktere és strapabíró futóműve továbbra is alkalmassá teszi, hogy fáradhatatlan öszvérként vigye terhét akár mély sárban-latyakban, de ez az autó ennél sokkal többet tud.

Ha bekukkantunk az utastérbe, meg fogjuk érteni, hogy a karosszéria rafinált kialakítása egyáltalán nem a véletlen műve, hiszen az utasteret is pont ugyanolyan aprólékosan és igényesen dolgozták ki. Belső terét bármelyik személyautó megirigyelhetné. Csinos fémívek a műszeregységek körül, a bőrkormány és a bőr váltógomb kellemesen simul a kézbe – a belső tér nem csupán praktikus, de szép és minőségi, hatalmas és kényelmes.

A szerkesztőségünknél járt és kipróbált dupla kabinos, dci 190 (450Nm) Tekna felszereltsége egészen rendkívüli. Teljes bőrbelső. A két első ülés fűthető, a vezetőülés motoros állítású 8 irányban, ISOFIX gyermekülés, ABS-EBD-UDC ( tessék utána nézni, mert fontos), lejtmenet vezérlés, vészfékező rendszer, légzsákok mindenhol, 360º- os parkoló szenzor, NissanConnect 7″-os kijelzővel-navigációval… és eddig csak a széria felszerelést soroltuk. A tesztautó ráadásul napfénytetős volt.

Nem jelent gondot a szállítandó tárgy elhelyezése sem az aluminium platóbélésen, hiszen rakományrögzítő rendszer gondoskodik erről.

A Navarában utazók tökéletesen megfeledkezhetnek a külvilágról, hasonló kényelmet élvezhetnek, mint bármely luxus limuzin tulajdonosa. Az egyébként nehéz terepre optimalizált futóművet olyan jól kitalálták, hogy a Navara személyautókat megszégyenítő nyugalommal, magabiztossággal és nem utolsó sorban csöndesen siklik az aszfalt utakon még nagy tempónál is. Ezzel az autóval már kompromisszum mentesen közlekedhetünk a városban vagy utazhatunk az autópályán, nem marad szégyenben a személyautókkal szemben; na, jó, parkolni továbbra is könnyebb egy Micrával.

Az új modellt 2,3 literes turbódízel motor hajtja, melyből kétféle változatot kínál a Nissan. A gyengébbik 160 lóerős és kizárólag manuális váltóval forgalmazzák, a komolyabb, automatával is rendelhető motor teljesítménye 190 lóerő.

Ha valaki kizárólag a pakolhatóság és a jó terepjáró képességek miatt szimpatizál a Navarával, annak az alap kivitelt ajánljuk, melyet már nyolcmillió forintért megkaphat, ha azonban valaki ki akarja használni az összes potenciát, ami ebben az autóban rejlik, az mindenképpen válassza a legmagasabb felszereltségi szintű (TEKNA) modellt, hiszen ez az a változat, amely tényleg ötvözi egy kulturált, kényelmes és csöndes személyautó minden jó tulajdonságát egy teherbíró terep pickup strapabíróságával, pakolhatóságával és terhelhetőségével. Az alapverziós Nissan Navara 5,99 millió + ÁFA ellenében elvihető. A kisebbik motorral szerelt Navara TEKNA ára 7,6 millió + ÁFA, de alig valamivel drágább csak a 190 lóerős változat, mi inkább ezt ajánljuk. Bármelyiket is választjuk, a Duna Autó Zrt. 5 év garanciát biztosít.

A Duna Autó Zrt. szalonjainak bármelyike remek választás, ha autóvásárlásra szánjuk magunkat. A kényelmi szolgáltatások sorát kínálják ügyfeleik részére, nem véletlen, hogy már több, mint 50 ezer új autót adtak el ezidáig. A vásárlás csak az első lépés, hiszen a Duna Autó Zrt. ügyfelei ezt követően is számíthatnak a cégre. Mind szervizszolgáltatások, mind biztosítási ügyintézés, ne adj isten autómentés esetén is maximális odafigyeléssel és ügyfélbarát bánásmóddal találkozhatnak az autótulajdonosok.

 

Bővebb információ: www.dunaauto.hu

Előző

Gumiabroncs, pitypang után sivatagi cserjéből

Következő

A Mercedes nem viccel! …vagy mégis?