0
Shares
Pinterest Google+

A SAROKHÁZ

villany_3
villany
villany_2

Villány hazánk egyik legismertebb és legkedveltebb borvidéke. Szélességi fokot tekintve ugyanazon a körön helyezkedik el, mint Bordeaux. Olyan remek borászatok, mint a BOCK, SAUSKA, GERE, GÜNZER, MAYER, LELOVITS köszönhetik szőlőjüket a villányi dombok lankáinak és az őket simogató napsugaraknak!

A területen már a rómaiak is borászkodtak, ezt bizonyítja a Szársomlyó hegy oldalán feltárt oltárkövön olvasható felirat is, ami mintegy 50 hektár szőlő telepítéséről tesz említést.

Villányon eltölteni egy hétvégét nem csak a bor szerelmeseinek érdemes. A természetbarátok, kirándulók sem unatkoznak ezen a csodás helyen.

A Villányi Sarokház Panzióban www.villanyisarokhaz.hu a hagyomány, a diszkrét múltbéli báj találkozik a modern kor elvárásaival és a magas fokú kényelemmel.

A vendégház a történelmi pincesor központjában helyezkedik el, gyalogosan kényelmesen megközelíthetők a legjobb helyi éttermek, borozók és a látogatható borászatok.A vendégházban kártyás beléptető rendszer működik, így a vendégeknek nem kell nyitvatartási időhöz alkalmazkodni, programjaikat korlát nélkül szervezheti szabadságuk alatt.Kettő- és négyágyas klimatizált szobák közül tudnak választani, melyek mindegyike fürdőszobával, plazma TV-vel felszerelt. A panzió teljes területén ingyenes wifi szolgáltatás van.Villányban kora tavasztól késő őszig rengeteg programlehetőség közül választhatunk, így az előttünk álló időszak is több kikapcsolódásra alkalmas eseményt kínál.

Programajánló

Május 22-étől indul a “Ha péntek, akkor Villány” programsorozat. Az első este fellép a Szabó Balázs Bandája, június 5-én pedig az Ocho Macho ad koncertet.

Május 23-án kerül megrendezésre a XXI. Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék fesztivál. A Villánytól 6 kilométerre található egyutcás kis falu gyerek és felnőtt programokkal és borkóstolóval várja az érdeklődőket.

Szintén ezen a napon veszi kezdetét a Nemzeti Bormaraton, aminek egyik állomása a 15,3 kilométeres Bóly-Villány szakasz! A futás júliusban is szerepet kap a borvidék életében. Július 17-18-án rendezik meg a 100 Hosszúlépés Villányban. A Rozéfesztivál játékos futóversennyel és fiatalos programokkal várja az érdeklődőket.

A közelben található a Siklósi Vár, amit mindenképpen érdemes felkeresni. Az épületben berendetzett várbörtön és fegyverterem, valamint második világháborús kiállítás is működik. A vár szomszédságában élményfürdő várja a kényeztetésre és pihenésre vágyókat!

Ha már a gyógyvizekről esik szó, akkor ne felejtsük el Harkányt, mely nem csak gyógyvize által, de csodás környezeti elhelyezkedésével is ápolja a testet és a lelket!

Drávaszabolcs kikötőjéből induló sétahajózás keretében nem csak a kormoránok élőhelyében gyönyörködhetünk, hanem egy jó bor, esetleg több jó bor társaságában is múlathatjuk az időt. www.setahajo.com

Szintén a Duna-Dráva Nemzeti Park területén található a Nagyharsányi Szoborpark. A szabadtéri műteremben olyan nagy mesterek alkotásai láthatók, mint Bocz Gyula, Bencsik István, Kígyós Sándor.

A környék köveiből készült művek szinte életre kelnek a szoborparkban, az elhagyott kőbánya a műalkotások igazi otthonává vált. A közel 130 szobor többsége nonfiguratív: magányos tömbök, csavart oszlopok, furcsa bálványok, óriások játékszereire emlékeztető kövek. Némelyik a látogatóktól kapott nevet, ilyen például a Villányi Vénusz, a Kolumbusz tojása, vagy az Emlék.

A szobrok hátterét a felhagyott kőbánya felső jura kori mészkőrétegekből álló meredek fala adja.

További programok:

 

villany
borandmore03
borandmore01
Előző

Seat, BMW, Peugeot, Skoda

Következő

Köszöntő