0
Shares
Pinterest Google+

Hazai tulajdonú integrált lízingcég

16_nov_flottahirek_kep4Rentasystem márkanév alatt egyesül három hazai tulajdonú lízingcég. Ezzel létrejön Magyarország egyik vezető hazai kézben lévő integrált lízingcége a kkv-k piacán. A jelenleg bruttó 2,5 milliárd forint értékű eszközállománnyal rendelkező szervezet mostantól Rentasystem márkanév alatt végzi a tevékenységét, összesen 150 ügyféllel – áll a társaság közleményében. A Rentaserver Kft. az IT területén működött négy éve, a Rentenergie Kft. termelőeszközök, mezőgazdasági és orvosi berendezések és megújuló energia rendszerek finanszírozásával foglalkozott, az A4s.hu Kft. autók operatív lízingjét végezte. A Rentasystem 2016 októberétől komplex finanszírozást biztosít a kkv-k számára a vállalati működés szinte minden lehetséges területén, ami számos előnnyel jár. Az operatív lízing szinte minden területen tud megoldást kínálni legyen szó személygépkocsiról, haszonjárműről, ipari vagy mezőgazdasági gépről, berendezésről, hardverről, szoftverről, biztonságtechnikai, vagy irodai eszközről, de akár energetikai berendezésről vagy orvosi műszerről. A vállalkozások a tartós bérleti megoldásokkal felszabadíthatják erőforrásaikat. Ehhez azonban szemléletváltásra van szükség, mert a hazai vállalkozások még mindig fölöslegesen kötnek le előre jelentős erőforrásokat, ahelyett hogy költségként, havi részletekben számolnák el, és a náluk maradó tőkét egy helyre koncentrálva, egy-egy a cég jövője szempontjából meghatározó fejlesztést hajtanának végre – fogalmazott Székely Balázs az új társaság ügyvezetője. Hogy ez mennyire igaz, jól mutatja a GFK Hungary Piackutató Intézet egy nemrég készült felmérése. Eszerint azok a vállalkozások, amelyek termékfejlesztést vagy egyéb jellegű innovációt hajtottak végre az elmúlt években 38 %-ban a lízinget alkalmazták beruházásaikhoz. Ellenben azok a cégek, amelyek nem mutattak fel hasonló fejlődést, csak 19 százalékban éltek a bérleti konstrukciók eszközével. Azok a társaságok, amelyek árbevétele növekedett 29 %-ban vettek részt lízingkonstrukciókban, míg azok, amelyeknek csökkent csupán 6 százalékban. Jól látszik, hogy az innovatív, fejlődő kkv-k szívesen gondolkoznak lízingben, igaz, jelenleg még főleg a járműfinanszírozás esetén, 54 százalékuk személyautót, 34 százalékuk pedig teherautót lízingel. Manapság már egyre több cég ismeri fel, hogy mi mindent lehetnek még lízingelni a gépjárműveken kívül. Számos autó-  gép- és berendezésgyártó működik együtt lízingcégekkel, így azok bizonyos mennyiség felett esetenként akár kedvezőbb árat is elérhetnek a kereskedőknél, biztosítóknál, IT cégeknél, berendezésgyártóknál, így ezt érvényesíteni is tudják a díjakban. A lízing az üzlet fejlesztése szempontjából egyértelműen kedvezőbb, hiszen a növekedést jobban támogatja.
Forrás: www.rentasystem.hu, www.napi.hu

A Magyar Lízingszövetség csatlakozott a Leaseurope-hoz.

16_nov_flottahirek_kep1A Magyar Lízingszövetség teljes jogú tagja lett a Leaseurope-nak (European Federation of Leasing Company Associations), az európai lízingszervezeteket tömörítő szervezetnek. A Leaseurope egy ernyőszervezet, amely mind a lízing, mind pedig az autó- és járműbérlést magában foglaló iparágakat képviseli Európában. A tagsággal a Magyar Lízingszövetség és tagvállalatai szorosabb együttműködést alakíthatnak ki az európai országokban működő lízingszövetségekkel és lízingtársaságokkal. Egyben pontosabb képet kaphatnak a piaci folyamatokról. A Leaseurope évtizedes múlttal rendelkezik. 1972 óta működik. A Magyar Lízingszövetség tagságával pedig már 34 ország 47 nemzeti szervezetét képviselik. Nyikos Katalin, a Magyar Lízingszövetség elnöke elmondta: A Leaseurope-pal való együttműködés lehetővé teszi, hogy szorosabb kapcsolatot alakítsunk ki a nemzetközi lízingszervezetekkel, és így pontosabban követhetjük a nemzetközi piaci folyamatokat. Az idei első negyedévben a Leaseurope tagszervezeteihez tartozó lízingcégek 22 milliárd euró értékben kötöttek új szerződéseket, ami 8,8 százalékos növekedést jelentett éves szinten. Ez azt mutatja, hogy az európai lízingpiac növekedésben van, csakúgy, mint a magyar” – mondta Nyikos Katalin. A Magyar Lízingszövetség adatai szerint a tagvállalatoknál a finanszírozott összeg az első félév végén 235 milliárd forintra rúgott, ami 4 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi értéket. Leon Dheane, a Leaseurope igazgatója elmondta: minél több piacot képviselünk, annál erősebb a hangunk, és annál jobban meg tudjuk védeni a lízingszektor érdekeit. A Magyar Lízingszövetség teljes jogú tagságával a Leaseurope-nak is jobb rálátása lesz a magyar lízingpiacra.
Forrás: www.lizingszovetseg.hu, www.leaseeurope.org

ALD – Új rugalmas lízingkonstrukció

16_nov_flottahirek_kep2Kis áruszállító, családi autó, városi terepjáró mindez lehetséges egy lízingszerződéssel az ALD Automotive által kínált új konstrukció keretében. Az ALD switch rugalmas autóváltást tesz lehetővé az ügyfelek változó igényeinek függvényében. Nem kell tehát túl nagy autóval nyomulnia a mindennapokban, ha éppen arra nincs szükségünk. Az új konstrukció része egy fő gépkocsi valamint több, csak bizonyos időre és esetenként igény vett jármű ugyanazon lízingdíj, mobilitási költségvetés keretében. Például, ha a lízingelt kocsi nem elég nagy a vakációra az ALD lecseréli Önnek a szabadsága idejére. Olyan ideális konstrukcióról van szó, amely teljes szabadságot kínál. Például a mindennapokra elég lehet egy kis, takarékos, kevésbé szennyező kompakt autó, de adott alkalomra igénybe vehet egy tágasabb, nagyobb presztízsértékű prémium gépjárművet, ha éppen arra van szüksége, mondjuk egy fontos tárgyaláson való megjelenéshez. Az ALD Automotive Luxembourg az új konstrukció keretében az ALD Rent részlegén keresztül 450 legkülönbözőbb márkájú és keveset futott gépkocsival igyekszik kiszolgálni az ALD switch konstrukciót igénybe vevő ügyfeleit. A konstrukció külföldön is működőképes, vagyis például a megfelelő gépkocsi felvehető egy repülőtéren, vagy egy kikötőbe való érkezéskor. Mindezt az ALD rent a car cégekkel kötött kiterjedt megállapodásai teszik lehetővé.
Forrás: www.aldautomotive.lu

REMARKETING FÓRUM , BARCELONA, 2016 NOVEMBER 15.

16_nov_flottahirek_kep3Csak 2016 szeptemberében 185.415 új, könnyű haszongépjárművet regisztráltak az EU.ban , amely 6,8%-os növekedést jelent az előző év hasonló időszakához képest. Ez volt a 37. egymást követő hónap amelyben folyamatos növekedés tapasztalható. Ebben az évben az EU egészét figyelembe véve, több mint 1.420.000 darab új, könnyű haszongépjármű értékesítését jegyezték és így 13.5 % a növekedés mértéke, 2015 első kilenc hónapjához képest.
Ezek után nyilvánvaló, hogy a kishaszonjármű-piac virágzik és ez nem kerülte el a szakemberek figyelmét. A remarketing segítségével elérhetik azokat a személyeket – hirdetéseket jeleníthetnek meg azoknak – akik korábban felkeresték az adott – jelen esetben gépkocsi márka – honlapját.
A remarketing az érdeklődésen alapuló hirdetés egyik funkciója, amellyel az érdeklődő személyeknek a megfelelő üzenetet jeleníthetik meg. Még ha a személyek vásárlás nélkül is hagyják el webhelyét, a remarketing révén elérhetik ezeket a potenciális vásárlókat, miközben azok másik webhelyeken böngésznek, és megjeleníthetnek számukra egy vonzó üzenetet vagy ajánlatot, amely arra ösztönzi őket, hogy visszatérjenek webhelyére, és fejezzék is be a vásárlási folyamatot.
Legyen a cél akár az értékesítés vagy a regisztrációk számának növelése, akár márkanépszerűsítés, a remarketing minden hirdetési kampány stratégiai fontosságú összetevője lehet. A remarketing a hirdetők valamennyi fajtájánál növelheti a befektetésarányos megtérülést (ROI-t).
Az EU –nak ebben a szegmensében, a haszongépjármű értékesítésben dolgozó szakembereket is várják tehát Barcelonába a Fórum szervezői.
Forrás: fleeteurope

Előző

Csetvei Pincészet

Következő

Kurkuma az élet fűszere