0
Shares
Pinterest Google+

Úgy látszik megirigyelte a Lexus kartonautóját a Nissan! A gyártó egy origami járgánnyal ünnepelte a Juke 5. születésnapját.

Az életnagyságú origami autót a brit művész, Owen Gildersleeve alkotta meg. Az aprólékos munkához 2000 darab hajtogatott papírlap került felhasználásra és röpke 200 óra kellett a mű befejezéséhez.

A szobor apropója a Nissan Juke modelljének 5 éves születésnapja. Bevezetése óta több, mint 700 ezer Juke-ot adtak el Európában, ezáltal ez a Nissan második legnépszerűbb modellje a kontinensen.

A projekt egy főhajtás a Nissan japán gyökerei előtt. Gildersleeve elmondta: “Nagyon felemelő volt ez a munka. Rengeteg odafigyelést igényelt és temérdek energiát emésztett fel, de emellett nagyon hálás is volt a feladat. A projekt szimbolikus jelentőséggel is bír, hiszen a papírlapok nem csak az apró alkatrészeket, hanem a sok ezer embert is szimbolizálják, akiknek köszönhetően a Juke elnyerte végső formáját és tökéletes működési rendszerét.

Az eladási statisztikákat nézve, ma a Nissan Juke a legkelendőbb crossover Európában, így nem csoda, hogy a cég vezetése úgy döntött, hogy a Sunderland-ben lévő gyár működését 100 millió fontos beruházással növelik 2020-ig.

Előző

Hol terem a jégbor és az ürmösbor?

Következő

Karsan, BMW, Self driving