0
Shares
Pinterest Google+

Az eladási statisztikák is tükrözik a tavasszal debütált Vitara hangos sikerét: a Suzuki új városi terepjárója júliusban a kategória legkedveltebb modellje lett. A városi terepjáró kategóriában a magáneladások terén első helyen áll, ám a Suzuki a vállalatok igényeit is sikeresen kiszolgálja s ez a flottaértékesítésben is megmutatkozik. A márka által kínált modellek magas technológiai és biztonsági színvonalat nyújtanak, takarékos üzemanyag-felhasználásuk és alacsony üzemeltetési költségeik miatt kompromisszum nélküli megoldást jelentenek a cégek számára is. Mindez az esztergomi vállalat legújabb büszkeségét, a Vitarát is jellemzi, amely innovatív, robosztus megjelenésével és kiemelkedő vezetési élménnyel dobogtatja meg az autósok szívét.

 

A Vitara tulajdonosai számos külső és belső dizájnelem segítségével, a cég arculatához leginkább illeszkedve szabhatják testre az autó impozáns, sportosan elegáns külsejét. Ehhez 14 féle szín áll rendelkezésre, amelyek közül e modell esetében a cégek választhatnak kéttónusú fényezést is. A kagylóhéj motorháztető és a trapéz alakú első lökhárító markáns fellépést kölcsönöz az autónak, a karosszérián futó vállvonalak pedig SUV-jellegét erősítik. Vonzó megjelenéséhez hozzájárulnak a kék lámpaburkolatok mögé helyezett energiatakarékos LED fényszórók is.
A megnyerő külsőhöz dinamikus menetteljesítmény társul, melyet 1,6 literes benzin-, vagy dízelmotor biztosít. Az optimális nyomatékleadást a benzines erőforrásnál ötfokozatú, míg a dízelváltozat esetén hatfokozatú kézi váltó, valamint hatfokozatú automataváltó segíti. A Suzuki egyik erénye az autók takarékos üzemanyag-felhasználása és a rendkívül alacsony meghibásodási ráta. Az új Vitara üzemanyag felhasználása is kiváló: a dízelmotorral szerelt modell vegyes fogyasztása 4,2 l/100 km, míg a benzines változaté 5,3 l/100 km.

4
5

A Suzuki korábbi modelljeihez képest több új vezetéstámogató rendszer is a Vitarában található meg első ízben, ilyen a radar működésén alapuló automatikus vészfék asszisztens, mely a várható veszélyhelyzetet észlelve fékezési segédletet nyújt, így csökkentve a keletkező kár súlyosságát.
Újdonság továbbá az adaptív tempomat, mely az autó előtt haladó jármű sebességéhez igazodva módosítja a saját sebességet, ezáltal segíti a vezetőt a ráfutásos balesetek elkerülésében és támogatja a biztonságos közlekedést.

 

Az autó stabil úttartását az SX4 S-Cross-ból ismert, jól bevált ALLGRIP 4×4 technológia biztosítja. A rendszer használatával a vezető négy üzemmód (auto, sport, lock, snow) közül választhatja ki az időjárási körülménynek és útfelületnek legmegfelelőbbet. Az alapértelmezett ’auto’ funkció célja az optimális üzemanyag-felhasználás elősegítése; az elektronika csak akkor vált négykerékmeghajtásra, ha az útfelszín állapotából, a gázpedál pozíciójából és a kormányszögből következtethetően úgy érzékeli, hogy az első kerekek kipörögnének. A márka modellpalettáján a Vitarában az ALLGRIP rendszer együttes használatával működtethető lejtmenetvezérlő is, mely a lejtőkről történő egyszerűbb és biztonságosabb lehajtást teszi lehetővé a pedálok érintése nélkül.

6
2

Üzleti felhasználás során is praktikus a 7”-os, Bluetooth-csatlakozással ellátott multiinformációs érintőkijelző. Az ún. Mirrorlink funkciónak köszönhetően az okostelefon képernyője az autó kijelzőjén is megjelenik, ahol szintén egyszerűen elérhető a tolatókamera, a navigáció és az audiorendszer is.
Csakúgy, mint az összes Esztergomban gyártott modell, az új Vitara is ötcsillagos minősítést ért el az Euro NCAP szigorított töréstesztjén. A Suzuki újításai mellett olyan további aktív és passzív biztonsági megoldások óvják az utasok épségét, mint a nagy szakítószilárdságú karosszéria (TECT), a 7 légzsák (ezek részeként a vezető oldalon térdlégzsák is található), az elektronikus menetstabilizáló rendszer (ESP), a blokkolásgátló (ABS), vagy a gumiabroncs-nyomást ellenőrző rendszer (TPMS).

Ismerje meg Ön is a Suzuki Vitara előnyeit, kérjen tesztvezetést a flotta@suzuki.hu e-mail címen!
4
3
Előző

Egy, megérett a meggy...

Következő

Tokaj szőlővesszein…