0
Shares
Pinterest Google+

A teljesen elektromos flottát üzemeltető autómegosztó a közel egy éve indult kedvezményes parkolási zónáit a korlátozások feloldásával tovább bővíti, így mostantól több mint 40 helyen lesz már elérhető az alacsonyabb percdíjú parkolás Budapesten és környékén.
2019 nyarán, a budaörsi bővítéssel indult útjára a GreenGo egyedi fejlesztése: a kedvezményes parkolási zóna. Azóta a felhasználói igényeknek megfelelően többször megtoldották az alacsonyabb parkolási díjazású területeket, és ezzel már nem csak a fővárost, de a környező településeket, mint például Budakeszit, Gyömrőt és Mogyoródot is pénztárcabarát módon látogathatják a GreenGozók.
Az utóbbi hónapokban a megszokott tavaszi kirándulások elmaradtak a járványhelyzet következtében. Nem csak a járműmegosztó szolgáltatások voltak adott területhez kötve, legtöbben szintén egy helyen, az otthonukban tartózkodtak a kijárási korlátozások miatt. A veszélyhelyzet feloldásával azonban az e-carsharing cég is lépett: a Budapesten és környékén élők mobilitását biztosítva a jelenleg 25 helyen működő kedvezményes parkolási területeket közel 20 újabb zónával egészítették ki.
„Mi is folyamatosan követjük az autóhasználati szokásokat, de közösségi közlekedési szolgáltatás révén a felhasználóinknak is mindig volt beleszólása abba, mely területeken bővítsünk, és ez a kedvezményes parkolás esetén sincs máshogy. A közösségi oldalunkon jelenleg is zajlik egy szavazás arról, merre szeretnék használni a GreenGokat. Amire a legtöbb szavazat érkezik, azt megvalósítjuk!” – ismertette Michaletzky Bálint, a GreenGo ügyvezető igazgatója. Elmondta azt is, hogy az újabb bővítéseket továbbra is a népszerű találkozó- és kirándulóhelyek, illetve városközpontok környékén alakították ki, így már lehetőség van alacsonyabb parkolási percdíjjal utazni Visegrádra, Gödöllőre, de akár a Veresegyházi Medveotthonban és az Alcsúti Arborétumban is sétálhatnak a greengózók. Azoknak sem kell aggódniuk, akik a főváros vonzáskörzetébe járnak bevásárolni: többek között a Savoya Parkban, a soroksári és a dunakeszi bevásárlóközpont területén is új zónákat hoztak létre.
A GreenGo applikációban ezeket a kedvezményes parkolási zónákat kék színnel jelzik a zöld zónahatárok mellett. Ezeken a kékkel kiemelt területeken kedvezőbb tarifákkal számolhatnak a GreenGozók: alap csomag esetén 5 Ft/perc, minimál csomag esetén 8 Ft/perc díjat számolnak fel a parkolásért. A kedvezményes zónákban bérlés zárására nincs lehetőség, az autó mindvégig a parkolást elindító felhasználó nevén marad. Így legyen szó túrázásról a Hármashatár-hegyen, nagybevásárlásról a budaörsi bevásárlóközpontban, esetleg egy romantikus estéről Gödöllőn vagy a Normafán, nem kell aggódni amiatt, hogy autó nélkül marad a felhasználó.
A GreenGo csapata azonban felhívja a figyelmet arra, hogy a kék zónák esetén mindig ügyeljenek a töltöttségre a bérlők. Amennyiben nem szeretnének útközben tölteni, vagy erre nincs is lehetőség, akkor a bérlés kezdetén már olyan járművet válasszanak, amivel visszaérnek a zöld zóna területére. A zónák pontos határairól a GreenGo alkalmazásban találhatnak részletes információt az érdeklődők.

A GreenGoról röviden: 

A GreenGo 2016 novemberben indult budapesti autómegosztó szolgáltatás, amely akkor és máig is az egyetlen, kizárólag elektromos flottával működő hálózat a fővárosban. A ma már 300 autóból álló flotta percalapon bérelhető, amelyet a felhasználók egy mobilapplikáción keresztül tudnak kényelmesen intézni. A mobil alkalmazásban a bérlők lefoglalhatják a nekik tetsző autót, választhatnak a töltöttségi szint alapján, ha nagyobb távolságra mennének és folyamatosan nyomon követhetik az eltelt időt. Az applikációban a korábbi bérlések visszaellenőrizhetők, így teljesen transzparens a felhasználás és a számlázás. A Nemzeti Népegészségügyi Központ légszennyezettségi adatai alapján Budapest számára fontos, hogy minél gyorsabban és minél nagyobb mértékben terjedjen el az elektromos autózás. Ennek a leghatékonyabb eszköze ma a GreenGo, amely már percenként 65 forinttól teszi lehetővé, hogy bárki élvezze a városbarát és kényelmes elektromos autózás előnyeit, szemben a többmilliós egyéni befektetéssel, amit egy elektromos autó megvásárlása jelent. A cég megtette az első lépést a külföldi piac felé: 2019 utolsó negyedévében elindította az itthonival szinte teljesen megegyező szolgáltatás tesztelését, majd 2020 februárjában elérhetővé is tette a használatot Prágában. A GreenGo 2019 szeptemberében Kiválósági díjat kapott a Fenntarthatósági Innováció kategóriájában a világ legnagyobb üzleti és technológiai rendezvényén, a San Franciscó-i Oracle OpenWorld 2019 konferencián.
Forrás: comlab

Előző

Só az élet

Következő

Flotta hírek