gasztronómia

Március havi Gasztronómia rovatunk

Március vége felé annak rendje és módja szerint megjelenik a tavasz első hírnöke, a medvehagyma. A magyar gasztronómiába pár éve újra felfedezett növénnyel tele az ébredő erdő. Íze a fokhagyma és a snidling keveréke. A népi hagyomány szerint a barlangjából kibújó medve először ezt a hagymaízű növényt keresi. Még a föld alól is gyakran kiássák, de

Nagyapám öccse Reiter Albin 1907-ben született, gyermekkorát a Maros parti Aradon töltötte. A család, kereskedő tanulónak adta, de már korán kitűnt társai közül fürge észjárásával, remek érzékével a nyelvekhez, a zenéhez, sporthoz és a kártyajátékokhoz. Mindenki szerette, mert ő is szeretett mindenkit, óriási orrával és hangjával, rengeteg anekdotával mindig a társaság központja volt. Három hét