gasztronómia

Március havi Gasztronómia rovatunk

A rögös túró a magyar konyha egyik kedvenc alapanyaga. E hamisítatlanul magyar túró nélkül számos hagyományos magyar étel el sem készíthető legyen az túrós palacsinta, túrós lepény, túrótorta, túrós rétes, túrós lepény, túrógombóc, körözött, túrós csusza, de akár egy egyszerű túrós pogácsa. A magyar gasztronómia hagyományos alapanyagának számító rögös túró igazi hungarikum. A friss sajtok

Ünnepe a kávénak, illatának, aromájának, hatásának. A legutóbbi statisztikák szerint 10 magyarból 8 rendszeresen, naponta iszik kávét. Sokan el sem tudják képzelni a nap indítását kávé nélkül, de vannak olyanok is, akik csak az íze miatt szeretik a forró, fekete italt kortyolni. A kávénak már több mint egy évtizede világnapja is van, mely idén szeptember 29-re