gasztronómia

Március havi Gasztronómia rovatunk

Legtöbb ételünk úgy kezdődik, hogy piríts üvegesre egy fej apróra vágott hagymát! A hagyma valóban nem hiányozhat egyetlen konyhából és kertből sem szinte sehol a világon. Aligha van még egy olyan növény, amelyet annyira széles körben fogyasztanának, mint a hagymát, földrajzi elhelyezkedéstől, lakóhelytől, vallástól vagy társadalmi státustól függetlenül. A közkedveltségét sokoldalúsága alapozza meg, valamint, hogy

A lágy kalács igazán ünnepi étel. Húsvétkor pedig elmaradhatatlan. A sonka és tojás mellett a húsvéti reggeli elengedhetetlen kelléke. Bátran készítsünk tehát húsvét vasárnapra egy mosolygos, aranybarna, frissen sült foszlós kalácsot. Talán most több időnk is van rá. Nagyanyáink csodás darabokkal rukkoltak elő. Kutassuk fel a nagymama receptjét! Persze a húsvéti sonka mellé kicsit sósan