0
Shares
Pinterest Google+

Az E.ON egy Magyarországon még egyedülállónak számító közlekedési lehetőséget támogat egy magyar startuppal közös együttműködésen keresztül 2018 nyarától Budapesten: a közösségi elektromos robogózást. A nagy sikerre való tekintettel október 1-től már 80 robogó érhető el Budapesten és ezzel együtt bővül a zóna is.
Az E.ON már évek óta az e-közlekedéshez kapcsolódó szolgáltatásokat is nyújt, nemcsak töltőket értékesít, hanem elvégzi a kivitelezést, biztosítja a folyamatos üzemeltetést és villamos energiát szolgáltat. A blinkee.city támogatása egy újabb jelentős lépés az elektromos közlekedésre ösztönző úton.

„Hiszünk abban, hogy egy az innovációkra nyitott energiavállalat számára ma már elengedhetetlen, hogy úgy végezze tevékenységét, hogy közben egy élhetőbb holnapért is tesz. Az E.ON számára kiemelten fontos, hogy a modern kornak megfelelő szolgáltatásokba fektessen, és büszkék vagyunk, hogy a programjainkban és a szolgáltatásainkban a gyakorlatban is megjelenik a fenntarthatóság, a jövő tisztelete. Azt javaslom mindenkinek, hogy próbálja ki és adja tovább az elektromos robogózással járó szabadság élményét” – mondta Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária Zrt. igazgatósági tagja az együttműködés kapcsán.
Forrás: eon.hu

Zöld IKEA

A világ legtöbb IKEA-üzletét tulajdonló IKEA Group bejelentette, hogy 2020-tól Amszterdam, Los Angeles, New York, Párizs és Sanghaj belvárosában elektromos vagy más zéróemissziós járművekkel szállítanak házhoz.
A világ legnagyobb bútorkereskedője kijelentette, hogy mindez azt jelenti, hogy a házhozszállítások 25 százaléka zéró emisszióssá válhat 2020-tól – tudósít a Reuters.
De itt nem állnak meg, 2025-re megcélozták, hogy minden, legfeljebb egy mérföldes (kb. 1,6 km) szállításukat elektromos vagy más környezetkímélő járművel valósítsák meg.
Jesper Brodin, az IKEA Group CEO-ja elmondta, hogy számukra létfontosságú, hogy az üzleti növekedést fenntartható módon érjék el, ezért gyorsítják fel öt nagyvárosban az elektromos járművekre való átállást. A 30 országban 366 üzlettel jelen lévő IKEA Group a márkatulajdonos Inter IKEA legnagyobb franchise-a világszerte.
Forrás: forbes.hu

Digitális slusszkulcs a Boschtól

A jövő autókulcsa digitális, és jó néhány előnyt kínál analóg elődeihez képest. Sohasem kell keresgélni, nem veszhet el és nem is törhető fel, mivel biztonságosan és személyre szabottan okostelefonos alkalmazás bocsátja rendelkezésre.
A Bosch digitálissá alakította a slusszkulcsot, amely így mindig és mindenhol rendelkezésre áll – mondta el Harald Kröger, a Bosch Automotive Electronics üzletágának elnöke. A Perfectly keyless alkalmazás révén az okostelefon felválthatja az analóg autókulcsot, ami már a magánhasználatú járműveknél is nagyban megkönnyíti a kulcshasználatot, ám igazi előnye a sok sofőrt alkalmazó járműflotta-üzemeltetők számára mutatkozik meg. Feleslegessé válik a kulcsátadás, a flottamenedzserek és a logisztikai szolgáltatók egyszerűen az alkalmazás segítségével biztosíthatnak hozzáférést a járművezetők számára a tehergépkocsikhoz.

„A Bosch digitális autókulcsa újabb lendületet adhat a hálózatba kapcsolt járműflották felé vezető úton” – hangsúlyozta Harald Kröger. A Bosch óriási üzleti lehetőségeket lát új megoldásában, amely a Hannoveri Haszongépjármű-kiállítás (IAA) alkalmával tartja világpremierjét. Potenciális ügyfélként egyedül Németországban mintegy 15 ezer logisztikai vállalkozás jöhet szóba, amelyek többsége legalább egy tucat járművet, illetve sofőrt menedzsel.
Forrás: jarmuipar.hu

Előző

Peugeot Cycles, kínai zöld autók, Jaguar I-PACE eTROPHY és ABB megállapodás

Következő

Használt autó lízing, nem fogynak a dízel jaguarok, leasing options, új főnök a mercedes élén